Prefabrik Ev Fiyatları Ne Kadar 2021?

Prefabrik Ev Fiyatları Ne Kadar 2021?

Pandemi ve depremin etkisiyle beraber prefabrik evlere olan talep arttı. Binlerce kişi prefabrik ev fiyatları 2021 fiyatını araştırmaya başladı. Perfabrik evlerin fiyatları 40 bin TL'den başlıyor. İşte prefabrik evlerin güncel fiyatları...

A+A-

Koronavirüs salgını, şehir merkezlerinden uzak doğal yaşama ilgiyi artırırken ahşap ve prefabrik evlerde de talep patlaması yaşattı. Sahip oldukları arazilerinde inşaatla uğraşmak istemeyen vatandaşlar, tüm ihtiyaçlarına cevap verebilen ve bir hafta içerisinde, talebe göre hazırlanıp montajı yapılabilen prefabrik evlere yöneldi. Bu süreçte bir diğer artış ise ev yapımında oldu. Vatandaşlar kendilerine ait olan bahçelerine, arsalarına yada köylerine yapmak istediler. Bu istekleri için çok yüksek rakamlar ayırmak istemeyen vatandaşların ilk tercihleri prefabrik evlerden yana oldu. 

PREFABRİK EV MODELLERİ 

Klasik betonarme evlerden ayırt etmesi zor olan bu model, ayrıca depreme dayanıklı yapısıyla da ö plana çıkıyor. İç ve dış mimarisinin yanında aydınlatma sistemleri, elektrik, su gibi tesisatları da oldukça profesyonel olan bu evler, yeterli peyzaj alanına yer ayırabilmeniz açısından da makul tercih olarak görülüyor. Minimal yaşam trendine geçiş yapılan bu günlerde, zevkinize göre tasarlayabileceğiniz prefabrikler iyi bir seçenek olarak değerlendirilebilir.

prefabrik-ev-fiyatlari.jpg

2021 GÜNCEL PREFABRİK EV FİYATLARI? 

Prefabrik ev fiyatlarında belli bir fiyat aralığı bulunmuyor. Bu evin büyük olması, iki katlı veya tek katlı olması, daha küçük yada ortalama bir ev boyutunda olması fiyatlar için en önemli etmen oluyor. Prefabrik ev fiyatları için en önemli etmenlerin başında kullanılacak malzemelerin kalitesi gelir.

Genel olarak prefabrik ev fiyatları ortalama 55 bin TL'den başlayıp 500 bin TL'ye kadar uzanıyor. 2021 Şubat ayı 2+1 şeklinde 55 metrekare prefabrik evler ortalama 70 bin TL civarında satışa sunuluyor. Metrekare 75 olursa evin fiyatı 85 bin TL dolaylarında oluyor. 

3+1 daire şeklinde prefabrik ev isteyenler için 85 metrekare evin fiyatı ortalama 90, 95 bin TL seviyesinde, 120 metrekare evin fiyatı ise 115 bin TL civarında yer alıyor.

Pandemi döneminin öncesinde belli bir oranda satılan prefabrik evler pandemi ile birlikte daha bilinir hale geldi. Vatandaşlar özellikle belli süreli kullanımlar için prefabrik evleri tercih ederken burada en önemli etmenlerden birisi de maliyet oluyor. 

iki-katli-prefabrik-ev.jpg

EV FİYATLARI NEYE GÖRE DEĞİŞİYOR? 

Evin büyüklüğü, prefabrik ev fiyatlarına etki eden ilk faktör oluyor. Yapının katı arttıkça fiyatı yükselir. Ev için kullanılan malzeme, ev fiyatlarını doğrudan etkiler. Örneğin çelik konstrüksiyon uzun ömürlü prefabrik evlerde fiyatlar daha da artar.

PREFABRİK EV FİYATLARI DAHA UCUZ 

Prefabrik ev almak isteyen vatandaşlar için ev fiyatları daha ucuz oluyor. Çok sayıda etmene bağlı olarak değişen prefabrik ev fiyatlarında en önemli husus evin büyüklü oluyor. Prefabrik evlerin büyüklüklerinin artması durumunda maliyetlerde artar. Ev fiyatlarında en önemli değişim ise bu alanda yaşanıyor.

Prefabrik evler ortalama 45 metrekareden başlar ve talep edilen ölçüye kadar çıkabiliyor. Fiyatlar küçük yapılarda çok uygun olurken evin büyüklüğünün artması fiyatları yükseltir. Evin fiyatını etkileyen bir diğer önemli etmen ise kullanılan malzemenin türü. Çok çeşitli bir seçim yelpazesine sahip olan prefabrik ev modelleri müşterilere oldukça geniş seçenekler sunuyor. Malzemenin kalitesi arttıkça yine fiyat yükseliyor.

Prefabrik evler Türkiye'de ilk olarak büyük depremlerden sonra gündeme gelmiş ve depremde evini kaybeden vatandaşlar için tek katlı, geçici olarak devlet tarafından inşa edildi. Özellikle yurt dışında oldukça yaygın olan prefabrik evler kısa sürede ve pratik bir şekilde inşa edilebiliyor. Yaklaşık 50 yıla kadar ömrü olan prefabrik evlerde hazır malzemelerin yanı sıra çelik ve çimento gibi inşaatın olmazsa olmaz malzemeleri de kullanılıyor. İsteğe göre prefabrik evlere ses ve ısı yalıtım da yapılır.

prefabrike-ev-2-el-fiyat.jpg

Günümüzde Türkiye'de de oldukça yaygın olarak kullanılan prefabrik evlerinin tercih edilmesin en önemli nedenlerinden biri az maliyetli olması ve kısa sürede inşa edilebiliyor olması.

PREFABRİK EVLERİN AVANTAJLARI NEDİR? 

Prefabrik evlerin en önemli ve tercih edilmesine neden olan özelliklerinden biri zaman ve nakitten tasarruf imkanının olması oluyor. Malzemeleri esnek olan prefabrik evler depreme de dayanıklı.

Herkesin kendi zevkine ve istediğine göre özgür bir yelpaze kapsamında inşa edilebilen prefabrik evlerde çevre kirliliğine neden olabilecek hiçbir faktör de bulunmuyor. Ayrıca kullanışlı olabilen parçalarda isteğe göre daha sonra da yer değiştirilebiliyor. Prefabrik yapıların bir diğer avantajı ise sökülüp başka bir yere yeniden kurulabilmesi.

PREFABRİK EV GÜVENİLİR Mİ, ÖZELLİKLERİ NELERDİR? 

Prefabrik ev modellerinde iç ve dış panelleri arasında köpük tercih ediliyor. Bu sayede yalıtım sağlanmış oluyor. Şehir merkezlerinde bulunan betonarme yapılardan farkı, kendi zemininin üzerine kurulu olan yapı tipidir. Prefabrik evler, şehrin sesinden ve kalabalığından yorulmuş, hayallerindeki evi ve huzuru yakalamak isteyen insanlarımızın tercih ettiği ekonomik olan depreme dayanıklı sağlam yapılar oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.