Perili Köşk 234 Milyon TL'ye Satışa Çıktı

Perili Köşk 234 Milyon TL'ye Satışa Çıktı

Türkiye'nin en pahalı evleri arasında yer alan ve Perili Köşk olarak anılan Ragıp Paşa Köşkü alacaklı bankalar tarafından 234 milyon TL bedelle icradan satışa çıktı.

A+A-

Kadıköy'de yer alan köşler arasında bulunan ve bölge halkı tarafından Saray Yavrusu, Perili Köşk ve Küçük Dolmabahçe isimleri ile anılan Ragıp Paşa köşkü alacaklı bankalar tarafından icra yolu ile satışa çıkarıldı. 

DEĞERLİ KONUT VERGİSİ KAPSAMINDA BAKANLIK 234 MİLYON LİRA FİYAT BELİRLEMİŞTİ

Türkiye'nin en pahalı evleri arasında gösterilen Ragıp Paşa Köşkü için Değerli Konut Vergisi kapsamında yürütülen değerleme çalışmaları ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ekipleri 234 milyon liralık fiyat belirlemişti. 

Kadıköy'de yer alan tarihi köşk ne yazık ki icra takibi nedeni ile satışa çıktı. Mülk sahibi hakkında başlatılan icra işlemleri nedeni ile İstanbul Anadolu Adliyesinin 5. ve 10. İcra Müdürlükleri üzerinden satışa çıkarılacak olan Perili Köşk için icra müdürlüğü ekiplerinin kıyet takdir çalışmaları ise devam ediyor. 

Kadıköy ile özdeşleşen ve simge yapılardan  biri haline gelen tarihi köşk Caddebostan'da Cemil Topuzlu Caddesi üzerinde yer alıyor. Köşkün adını taşıyan Ragıp Paşa taraından aynı zamanda Sirkeci Garı'nın da mimarlığını üstlenen Prusyalı August Carl Friedrich Jasmund'a yaptırılan köşk 1906 yılında inşa edilmişti. 27 dönüm bahçe içerisinde bulunan Tarihi Ragıp Paşa Köşkü'nün yeni sahibi ve satış fiyatı da merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.