Pendik’te Konut Fiyatları Yüzde 133 Arttı!

Pendik’te Konut Fiyatları Yüzde 133 Arttı!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, son bir yıl içerisinde Pendik bölgesindeki satılık konutların fiyatlarının yüzde 133 artış gösterdiğini belirtti. Çulhalık Pendik bölgesinde metrekare fiyatları 15 bin-16 bin TL civarında seyrediyor dedi.

A+A-

İstanbul Anadolu Yakası'nın en hızlı gelişen ilçelerinden olan Pendik’in son yıllarda markalı konut üretiminde önemli bir merkez haline geldiğini söyleyen İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, bölgenin gelişme potansiyeli nedeniyle ilçenin değerinin artmaya devam ettiğini belirtti. Son bir yıl içerisinde bölgedeki satılık konutların fiyatlarının yüzde 133 artış gösterdiğini söyleyen Çulhalık, bölgede brüt 100-110 metrekare dairelerin 1 milyon 500 bin ile 1 milyon 600 bin TL civarında satıldığını belirtti.

Pendik bölgesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İhsan Çulhalık “İlçede özellikle orta ve küçük ölçekli yatay projelerin hakim, kentsel dönüşümün de kısa zamanda hız kazanacağını öngörüyoruz. Bu da bölgeyi daha dikkat çekici bir hale getiriyor. Pendik’te satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatlarının 15 bin-16 bin TL civarında, amortisman süresinin ise 30 yıl seviyelerinde seyrettiğini söyleyebiliriz.

Tüm ulaşım alternatifleri bir arada

Kara, hava, deniz ve demiryolu seçeneklerinin tümüne sahip olan Pendik ilçesinin ulaşımının son derece çeşitlilik gösterdiğine dikkat çeken İhsan Çulhalık, ulaşımla ilçeden şehrin önemli merkezlerine bağlanmanın son derece kolay olduğunu belirtti. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın uçuş trafiğinin artmasının, ilçenin sanayi bölgelerine yakın konumunun, eğitim kurumlarına yakınlığının katkısının Pendik hattının değerini daha da arttırdığını söyleyen Çulhalık “Türkiye'nin teknoloji geliştirme kapasitesine katkı yapmak amacıyla Sabiha Gökçen Havalimanı'nın hemen yanı başında 250 hektarlık alan üzerinde oluşturan İstanbul Teknopark da bölgeye istihdam ve nitelik açısından ayrı bir değer kazandırıyor. Bölgenin, Kuzey Marmara Otoyolu ve TEM otoyolu ile erişilebilirlik açısından oldukça önemli bir merkez haline de gelirken, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Yüksek Hızlı Tren Hattı projesi, Marmaray ve metro ilçenin en önemli ulaşım özellikleri arasında yer alıyor” diye konuştu.

İnsay Yapı olarak kendilerinin de yatırım için Pendik ilçesini tercih ettiklerini dile getiren İhsan Çulhalık, “Pendik’te hayata geçirdiğimiz ‘Ondörtüç Pendik’ projesinin satış süreci devam ediyor. Ayrıca planladığımız ‘Esenyalı Pendik’ projemiz var. Yaklaşık 43 bin metrekare alanda inşa etmeyi planladığımız bu proje, 221 bağımsız bölümden oluşacak. Bu yatırımın tutarı yaklaşık 250 milyon TL olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.