Pandemi Ticari Gayrimenkullere Yönelimi Arttırdı

Pandemi Ticari Gayrimenkullere Yönelimi Arttırdı

Pandemi sürecinde alışveriş alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte online alışveriş platformları çok yoğun biçimde kent içinde depo ve gel-al noktaları arayışına girdiler. Bu da ticari gayrimenkullere ilgiyi arttırdı.

A+A-

Geçtiğimiz Aralık'ta dövizdeki dalgalanmaların durulması sonrasında 2022 yılının ilk ayında gayrimenkul yatırımları da arttı. Yaptığı açıklamada yatırım amaçlı alım hedefleyen gerçek ve tüzel kişilerin ticari gayrimenkullere yöneldiğini kaydeden Gayrimenkul Uzmanı Birgül Sarsın Dokuzcan vergi avantajı ve online alışveriş pazaryerlerinin 'gel-al' noktası arayışlarının talebe yön verdiğine de değindi.

Gayrimenkul güvenli liman mı?

Yatırımlarını bir şekilde değerlendirmek isteyen gerçek ve tüzel kişiler son dönemlerde  ticari gayrimenkullere yoğun ilgi gösterdi. Dövizdeki dalgalanmalar sonrası en güvenli yatırım aracı şeklinde ibre yeniden gayrimenkul yatırımlarına yöneldi. Dövizde meydana gelen artışların gayrimenkul fiyatlarına yaptığı doğru orantılı etkinin de dövizde düşüş gerçekleştiğinde aynı oranda olmaması gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenleri de cezbediyor.

Kiradaki ticari gayrimenkulde vergi avantajı var mı?

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin talepleri genel olarak ticari gayrimenkuller oluyor. Bunun nedeni kiradaki konutta gelir vergisini konut sahibi öderken ticari gayrimenkulde vergisini ve stopajını kiracı ödemekle yükümlü. Bu durum yatırım amaçlı mülk almak isteyenler için bir avantaj şeklinde belirtiliyor.

Online alışveriş platformlarından ticari alanlara yoğun ilgi

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ticari gayrimenkul alanında son dönemlerde büyük bir dönüşüm yaşıyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sonrası alışveriş alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte online alışveriş platformları çok yoğun biçimde kent içinde depo ve gel-al noktaları arayışına girdiler. Yaşanan gelişmelerle büyük zincir market ve mağazalardan belli metrekarelerde alan kiralama yoluna da gidiliyor.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen özellikle online pazaryerlerinin sipariş edilen ürünleri müşterisine daha kolay ulaştırmak için farklı yollar aradığı da gerçekler arasında yer alıyor.

Yeni inşaatların azlığı mevcut ticari alanları daha değerli kılıyor

Tüm bu faktörler göz önüne alındığında ticari gayrimenkul yatırımlarının en güvenli ve kazandıran yatırım aracı olduğu söylenebilir. Yapılan yeni inşaatların az sayıda olması mevcut olanın değerinin artmasnı sağlıyor. Belediyeler kent içerisinde kalan ve kapanan fabrika benzeri alanlara yeniden ticari ruhsat vermiyor. Bu sebeple mega kent İstanbul içerisinde yeterli depo alanı bulamayan büyük firmaların son dönemde Trakya ve Sakarya'ya doğru yöneldikleri de görülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.