Özemeksan İkon Tower'ın Depremde Hasar Gördüğü İddiaları Yalan Çıktı

Özemeksan İkon Tower'ın Depremde Hasar Gördüğü İddiaları Yalan Çıktı

Özemeksan İnşaat'ın İkon Tower projesinde deprem sonrası duvarların yıkıldığı iddia edilen görüntüler sosyal medyada yayıldı. Ancak görüntüler İkon Tower'a ait değil. Videoyu çeken vatandaş da görüntülerin İkon Tower'a ait olduğu iddialarını yalanladı.

A+A-

İzmir'de yaşanan 6.6'lık depremin ardından sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntülerde bir binanın girişinde duvarların çöktüğü anlaşılıyor.

Twitter'da bir kullanıcı bina girişinde duvarları yıkılan binanın İkon Tower projesine ait olduğunu paylaştı.

Birçok kişi tepki gösterirken videoyu çeken kişi paylaşımın altına yorum yazarak bu görüntülerin İkon Tower'a değil kendi oturduğu apartmana ait olduğunu, neden İkon Tower diye paylaşıldığını anlamadığını belirtti. 

VİDEOYU PAYLAŞAN HESAP VİDEOYU SİLDİ

Videonun İkon Tower'a ait olduğunu paylaşan 'sorunbebek' kullanıcı adına sahip hesap bilginin gerçek olmadığını anlayınca videoyu kaldırıp hesabını dondurdu. Ancak başka hesaplar paylaşmaya devam etti.

ikon-tower.jpg

Projede oturan bazı vatandaşlar ise projedeki son durumun fotoğraflarını sosyal medyada paylaşarak görüntülerin gerçek olmadığını bir kez daha gösterdi.

ikon-tower-deprem.png

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILIYOR

Öte yandan konuyla ilgili olarak ulaştığımız Özemeksan İnşaat yönetim kurulu başkanı Binali Özbaykiz, projede çatlak dahil oluşmadığını, İkon Tower projesinin deprem yönetmeliğine uygun bir şekilde inşa edildiğini söyledi. Özbaykiz, görüntülerin kötü niyetle paylaşıldığını ve konuyla ilgili hukuki süreç başlatacaklarını da ifade etti.

RAKAMLARLA İKON TOWER

Zemin iyileştirme projesi Dokuz Eylül Üniversitesi hocalarından Prof. Dr. Gürkan Özden tarafından hazırlanan İkon Tower projesinde kullanılan beton sınıfı C50 olup zemin iyileştirme sisteminde 50 metre derinliğinde 120cm çaplı fore kazıklar kullanıldığı bilgisi paylaşıldı.

DUVARLARDA HİÇ ÇATLAK YOK

Sosyal medya hesabından paylaşılan iddiaların ardından İnşaat Deryası olarak projeyi yerinde gördük. Sosyal medyada paylaşılan bina girişi ile İkon Tower bina girişinin hiç ilgisi yok. Bina girişinde, tavanlarda, merdiven girişlerinde, binada ve satış ofisinde herhangi bir çatlak olmadığını fotoğrafladık.

Şirket yetkilileri depremin ardından ev sahiplerinin yeniden evlerine geçtiğini ve güvenli bir şekilde geceyi evlerinde geçirdiklerini söyledi.

İşte projenin  son görselleri

ozemeksan-ikon-tower-001.jpg

ikon-tower-yangin-merdiveni-girisi.jpgikon-tower-tavan.jpgikon-tower-satis-ofisi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.