Özel Bankalar Ne Zaman Konut Kredisi Faizlerini İndirecek

Özel Bankalar Ne Zaman Konut Kredisi Faizlerini İndirecek

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını 0,99'a indirmesinin ardından gözler özel bankalara çevrildi. Ancak özel bankalar faiz indirimi için henüz harekete geçmedi. Bankaların yakın zamanda konut kredilerini düşürmesi bekleniyor.

A+A-

Kamu bankaları 1.49 oranında olan konut kredisi faiz indirimlerini Kurban Bayramı öncesinde 0.99 oranına indirerek piyasaları hareketlendirdi. Kamu bankalarının konut kredisi faiz indirimi yapmalarının ardından vatandaşlar şimdi de özel bankaların ne zaman konut kredisi faiz indirimi yapacağını merak etmeye başladı.

ÖZEL BANKALAR HALA HAREKETE GEÇMEDİ

Özel bankaların da kamu bankalarının konut kredisi faiz indirimi yapmalarının ardından faiz indirimi yapması beklenirken özel bankalarının faiz indirimine sıcak bakmadığı görüldü. Bir çok yetkili özel bankalara çağrıda bulunmasına rağmen özel bankalar faiz hamlesini hala gerçekleştirmedi.

ÖZEL BANKALARDAN KONUT KREDİSİ FAİZ İNDİRİMİ HAMLESİ BEKLENİYOR

Kamu bankaları konut kredisi faiz indirimi gerçekleştirmesi sonrasında gözler özel bankalar çevrilmiş fakat beklentiler karşılıksız kaldı. Yaşanan olaylar ardından vatandaşlar kamu bankaları tarafından yapılan konut kredilerine yoğun ilgi gösterirken özel bankalardan da kredi hamlesini bekledi.

FAİZ İNDİRİMİ BEKLENİYOR

Kamu bankaları yoğun bir şekilde taleple karşılaştığı bugünlerde özel bankaların faiz indirimi konusunda çekingen davranması akıllara bir çok soru işaretini getirdi. Özel bankaların neden faiz indirimi yapmadığı ve hala neyi bekledikleri merak konusu oldu. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara da cevap vermeyen özel bankaların konut kredisi faiz indirimi yapmaları merakla bekleniyor.

KAMU BANKALARINA YOĞUN İLGİ

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredisine yönelirken aynı zamanda özel bankalarında konut kredisi faiz oranlarını inceliyor. Özel bankalar konut kredisi faiz oranlarını hala 1.49 seviyelerinde tutarken kamu bankaları 0.99 seviyesinde konut kredisi imkanı sağlıyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar da kamu bankalarına yoğun bir şekilde kredi başvurusunda bulunuyor.

ÖZEL BANKALAR NE ZAMAN KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARINI DÜŞÜRECEK?

Önümüzdeki günlerde özel bankaların konut kredisi faiz oranlarını düşürmesini bekleyen vatandaşlar bu hamlenin ne zaman geleceğini merak ediyor. Bundan dolayı da kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarının düşürüp düşürmeyeceğini araştırıyor. Özel bankalar kamu bankalarından daha fazla mı yoksa daha düşük mü kredi vereceğini merak eden vatandaşlar banka şubelerinde yoğunluğa neden oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.