Otopark Yönetmeliği 2020’ye Uzatılacak!

Otopark Yönetmeliği 2020’ye Uzatılacak!

Danıştay’ın Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nin bazı maddelerini iptal etmesiyle ruhsat alamayan müteahhitler bu kez otopark yönetmeliğine takıldı. Bakanlıktan ise yönetmeliğinin uzatılması yönünde müjdeli haber geldi.

A+A-

TMMOB Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve Makine Mühendisleri Odası’nın açtığı davalar sonucunda Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nin bazı maddeleri hakkında Danıştay 6. İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı alınmasının ardından belediyeler ruhsat veremez duruma geldi.

SON GELİŞME: OTOPARK YÖNETMELİĞİ RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI, SÜRE 31 ARALIK 2019'A UZATILDI. YÖNETMELİK DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Danıştay kararı, 30 Haziran 2019’da yürürlüğe girecek olan otopark yönetmeliğinden etkilenmemek için ruhsat başvurusu yapmak isteyen veya ruhsat başvurunun sonuçlanmasını bekleyen çok sayıda müteahhiti mağdur etti.

Ak Parti İzmir milletvekili Necip Nasır müteahhitlerin bu sorunlarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise süre uzatımına yeşil ışık yaktı.

OTOPARK YÖNETMELİĞİ 2020’YE UZATILACAK

Otopark Yönetmeliği’nin uzatılması için geçtiğimiz hafta bakanlık ile bir görüşme sağladığını ve olumlu cevap aldığını belirten Necip Nasır, “Müteahhit arkadaşlarımızdan ve ticaret Odası’ndan gelen talepleri bakanlığımıza ilettik. Sadece yönetmeliğin ertelenmesi için değil, müteahhit arkadaşlarımızın lehine olacak bazı düzenlemelerin yapılması için de görüşme sağladık. Bakanlık taleplerimizi kabul etti. Sürenin 31 Aralık 2019’a uzatılmasını bakanlık kabul etti. Süre uzatılması teklifi Cumhurbaşkanlığı hukuk üst kurumuna gönderildi. Cumhurbaşkanlığımızın da kabul etmesi ile bu konu da kesinleşecektir. İnşallah Cumhurbaşkanlığından en kısa sürede olumlu cevap alır ve müteahhitlerimize bayram müjdesi vermiş oluruz” dedi.

MÜTEAHHİTLERİN LEHİNE YENİ DÜZENLEMELER GELİYOR

Otopark Yönetmeliği’nde bazı değişikliklerin de yapılacağını belirten Nasır yapılacak olan yeni düzenlemelerden bir kısmını şu şekilde sıraladı, “Tek müstakil evlerde ön ve yan bahçelerde otopark yapılmasının önünü açacağız. 2 kattan fazla bodrum olması halinde zorunlu durumlarda otopark bedeli ödenecek. Küçük parsellerde 9 metreden ve 3 kattan küçük binalarda bedel ödenmesi sağlanabilir. Arka bahçede binanın yüksekliği kadar binadan 2 metre çekerek mekanik otopark yapılabilecek. Yeni yönetmelikte inşallah bu değişiklikler de yer alacak.”

Zübeyit Garip/ İnşaat Deryası

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum