Orta Gelir Grubu İçin 100 Bin Konut Kampanyası!

Orta Gelir Grubu İçin 100 Bin Konut Kampanyası!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Orta Gelir Grubu Konut Projesi’nin başlayacağını açıkladı. Proje kapsamında 81 ilde 100 Bin konut inşa edilecek.

A+A-

TOKİ’nin sosyal konut projesi ile alakalı olarak başvuru süreçleri tamamlanırken 250 bin sosyal konutun inşası için ilk temeller de geçtiğimiz günlerde atılmıştı. Şimdi ise Orta Gelir Grubu Konut Projesi başlıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir açıklama yaparak orta gelir grubunda yer alan vatandaşlar için inşa edilecek konutlara ve bu konutların satış şartlarına dair özel bilgiler paylaştı.

ORTA GELİR GRUBUNA 100 BİN KONUT

Orta gelir grubunun konut ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçtiklerini söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “100 bin adet konutun yapımının yer aldığı bir sosyal konut kampanyası planlıyoruz. Bu konutlar tamamen orta gelir grubundaki vatandaşlarımız için inşa edilecek. Bu proje kapsamındaki süreci bankalar ile beraber yürüteceğiz.” dedi.

DÜŞÜK FAİZ VE UZUN VADE İLE DEVLET EV SATACAK

Yeni konut projesinin finansman çalışmalarının yapıldığını söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Bankalar ile finansman konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Bu görüşmeleri nihayetlendirdiğimizde kampanyayı Kasım ayı içerisinde yine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan duyuracaktır. Bu konutları vatandaşlarımız düşük faiz ve uzun vadelerde kullanabilecekleri konut kredileri ile satın alabilecekler. Henüz kredi koşullarını belirlemedik ama devlet bu kredilerin faizlerinin önemli bir kısmını karşılayacak.” şeklinde konuştu.

KONUTLAR 81 İLDE İNŞA EDİLECEK

Konutların inşa edileceği illere dair de açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “TOKİ’nin sosyal konut projesinde il ayrımı yapmaksızın tüm Türkiye’de konutlar yapacağımızı ilan etti. Orta gelir grubu için de bunu yapacağız. Türkiye’de yılda 600 bin konut inşa ediliyor. Bunun yaklaşık yüzde 15’lik kısmına karşılık gelen 100 bin konutu bu proje içerisinde inşa edeceğiz. 81 ilde de konut inşa edilecek ve orta gelir grubundaki vatandaşlarımız bu konutları devlet desteği ile satın alabilecekler.” dedi.

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum orta gelir grubu için başlatılacak konut projesi kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini açıkladı. Bu görüşmeler sona erdiğinde konut projesi tüm ayrıntıları ile kamuoyuna ilan edilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.