Ordu Belde Evler Projesi İçin Mahkeme Durdurma Kararı Verdi!

Ordu Belde Evler Projesi İçin Mahkeme Durdurma Kararı Verdi!

Ordu Belediyesi tarafından yıkılması yönünde işlemler yapılan Ordu Belde Evler projesi hakkında mahkeme durdurma kararı verdi. Ancak belediyenin mahkeme kararını dinlemeyerek yıkıma devam ettiği iddia edildi.

A+A-

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ihaleyi kazanan konsorsiyum tarafından başlatılan Ordu Belde Evler konut projesi tartışmalı yıkım kararı ile gündemi meşgul etmeye devam ediyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kesin olarak yıkılmasını istediği projede mahkeme ise Ordu Belediyesi tarafından verilen yıkım kararını durdurma kararı açıkladı. 

ORDU BELDE EVLER KONUT PROJESİ HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE Mİ YIKILIYOR?

İhaleyi alan konsorsiyum yıkımın hukuk tanımazlık olduğunu iddia etti. 

Ordu Belde Evler konut projesini üstlenen İntaya & Özmen & Köksal Adi Ortaklığı yayımlamış olduğu yazılı açıklamasında "Ordu Büyükşehir Belediyesinin yıkım işlemine esas aldığı projeye ait ruhsatın geçersizliğine yol açan imar değişikliğine ilişkin idari işlemle ilgili tarafımızdan açılan davada da 6 Şubat 2020 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir.

Bu karar neticesinde artık yıkımın dayanağı olan imar planı değişikliği ile ilgili idari işlemin yargı kararı ile yürütmesi durdurulmuştur. Görüldüğü üzere ortada geçerli ve uygulanması gereken bir yargı kararı varken, bu hiçe sayılarak Ordu Büyükşehir Belediyesince hukuka aykırı şekilde yıkım işlemlerine devam edilmiştir.

Bu verilen yürütmeyi durdurma kararı gereğince yıkım faaliyetinin yapılamayacağı yetkililere bildirilmiş ise de; bu yöndeki itirazlarımız sonuçsuz kalmış ve hukuka aykırı olarak yıkım işlemi devam etmiştir" denilerek ortaka hukuksuz bir yıkım olduğu iddiasına yer verildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.