Öğrenciler Kira Fiyatlarında İndirim Bekliyor!

Öğrenciler Kira Fiyatlarında İndirim Bekliyor!

Türk Lirası'nın döviz karşısında değer kazanması ile birlikte başta öğrenciler olmak üzere milyonlarca vatandaş konut kiralarında düşüş yaşanmasını bekliyor. Peki kira fiyatlarında indirim yapılacak mı?

A+A-

Salgın sonrası artan taleplerle beraber yükselen konut kiraları, bir de döviz spekülasyonlarıyla yükseldi. Yeni Şafak'tan Muhammed Kurtar'ın haberine göre; döviz karşısında Türk Lirası’nın değer kazanmasıyla beraber gözler ev kiralarına çevrildi. Konut kiralarının düşmesini en çok öğrenciler bekliyor.

 Ankara Balgat’ta 3+1 evde 6 kişi yaşayan öğrenciler, öğrenim kredilerinin büyük bir bölümünü barınma ihtiyaçlarına harcadıklarını dile getirdi. 

"ÖĞRENİM KREDİLERİMİZ KİRAYA GİDİYOR"

Muhammed Fatih Tekin, “Kiralarda indirime gidilmesi öğrencilere yapılabilecek en büyük maddi destek olur. Birçok öğrenci gibi bizler de öğrenim kredisi ve burs alıyoruz. Kredilerimizin büyük bir bölümünü barınma ihtiyaçlarımıza harcıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Pandemi sonrasında ev kiralamakta güçlük yaşadıklarını söyleyen Tekin, “Pandemi yasakları sonrası okulların açılmasıyla birlikte uygun fiyatlarda ev bulmakta güçlük çektik. Yaklaşık bir ay ev aradık. Bir de artan döviz kuruyla beraber ev kiraları tırmandı” dedi.

 ÖNCE PANDEMİ ŞİMDİ DÖVİZ BAHANESİ

Bir diğer ev arkadaşı Burak Kızılkaya, 3 kişilik evde 6 kişi yaşadıklarını söyleyerek “Ancak bu şekilde üstesinden gelebiliyoruz. Önce pandemi şimdiyse döviz bahane edilerek kiralar arttı. Son günlerde dolar düştü ama kiralar düşmüyor. Kiralarda hafifleme olsa bir ev daha kiralayacağız ve daha rahat bir yaşamımız olacak. Evimizin odalarında 2’şer kişi kalıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum