Ofis Kiralarında Yeni Dönem!

Ofis Kiralarında Yeni Dönem!

Koronavirüsle birlikte birçok sektör ve kurum evden çalışma uygulamasına geçti. Uygulamadan verim alan, maliyeti azalan şirketlerin ofislerini küçülteceği veya tamamen uzaktan çalışmaya geçeceği öngörülüyor. Peki bu durum ofis kiralarını nasıl etkileyecek

A+A-

Türkiye koronavirüs salgını sonrasına hazırlanırken, yeni dönemde sosyal hayattan iş düzenine kadar birçok alanda değişimler yaşanacak. Özellikle bu süreçte evden çalışma uygulamasından verim alan ve daha az maliyetle karşılaşan şirketlerin ofislerini küçültme ya da uzaktan çalışma sistemini kalıcı hale getireceği öngörülüyor. 

Emlakçılarsa, bu durumun halihazırda düşen ofis kiralarının daha da gerileyeceğini belirtiyor.

Koronavirüs salgını ile birlikte tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'deki çalışma sektöründe değişiklikler meydana geldi.

Milyonlarca kişi evden çalışma sistemine geçerken, yapılan bazı araştırmalar şirketlerin hem maliyet hem de verim açısından bu süreçten memnun olduğunu ortaya çıkardı.

Bu durum ise 'Ofis kiralarında düşüş olacak mı? Geleneksel ofislerin sonu mu geliyor?' konularını gündeme getirdi. 

OFİS VE KONUT FİYATLARI DÜŞTÜ

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, "Tüm sektörler olduğu gibi emlak sektörü de bu süreçte olumsuz etkilendi. Kira fiyatlarında düşüş var. Sadece ofislerde değil, konut fiyatlarında da bu düşüşü görüyoruz" diye konuştu.

"SALGIN SONRASI DÜZELEBİLİR"

Salgın sonrası dönemde ofislerin yeniden önemli hale gelebileceğine işaret eden Aşa, "Bu geçici bir dönem. Her sektörde bu oldu. Virüsün etkisi azaldıktan sonra eski düzene geçişin olacağını ön görüyoruz" dedi. Aşa ayrıca, emlak sektöründe 'kısa dönemli ofis kiralamanın' yaşanmayacağını düşündüğünü belirtti. 

SALGIN SONRASI İKİ KATINA ÇIKTI

Bilindiği üzere, şirketlerin evden çalışma oranı yüzde 45'lerden yüzde 95'lere kadar yükseldi. Yapılan araştırmalara göre, şirketlerin yüzde 41'inin çalışanlarını salgın sonrası döneme hazırlamak için planları bulunuyor. Özellikle salgın sonrası dijitalleşmeyi destekleyecek ve her an uzaktan çalışmayı hazır hale getirilecek sistemlerin daha aktif şekilde kullanılacağı öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.