Normalleşme Adımları Yabancıya Konut Satışlarını Yüzde 65 Artırdı

Normalleşme Adımları Yabancıya Konut Satışlarını Yüzde 65 Artırdı

Normalleşme adımları kapsamında yurtdışı uçuşlarının kademeli olarak başlaması ile beraber yabancıya konut satışlarında yüzde 65'lik bir artış yaşandı. Türkiye'den en fazla konutu İranlılar aldı.

A+A-

Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla başarılı mücadelesi sonrası başlattığı normalleşme adımları ve dış hat uçuşlarının kademeli olarak açılması yabancıya konut satışında önemli artış getirdi. 

Özdemir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kutlu Ozdemir, Türkiye'nin koronavirüs salgınını kontrol altına aldıktan sonra normalleşme adımlarını attığını, 10 Haziran'da da yurt dışı uçuşların kademeli olarak yeniden başladığını söylüyor. Özdemir, normalleşme adımları ve dış hat uçuşlarının açılmasıyla temmuzda aylık 3 bin bandına yaklaştıklarını kaydederek, ve noktalara uçuşların açılmaya devam etmesi halinde yıl sonunda tüm sıkıntılara rağmen 30 bin adedi aşarak 35 binlere yaklaşabiliriz.” diyor. 

Temmuzda en çok satış, İstanbul'dan yapıldı. İstanbul, 1.046 adetle toplam satıştan yüzde 38 pay alıyor. Antalya ise 615 adetle ikinciliğini korudu. 230 adetle Ankara, 101 adetle Mersin, 88 adetle Yalova, 75'er adetle Bursa ve İzmir ve 69 adetle Muğla, 68 adetle de Samsun birbirini takip etti. En çok konut alan milletler sıralamasında başı 540 adetle İran çekiyor. Onu 388 adetle Irak, 154 adetle Rusya, 149 adetle Afganistan, 143 adetle Almanya, 115 adetle Azerbaycan, 93 adetle Ukrayna, 70 adetle Yemen, 69 adetle İngiltere ve 63'er adetle Ürdün ve Türkmenistan izliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum