Neva Prestij Yapı'dan 2 Milyar Dolarlık Anlaşma!

Neva Prestij Yapı'dan 2 Milyar Dolarlık Anlaşma!

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında 2 milyar dolarlık Mekke Gate projesi için önemli bir iş birliğine imza atıldı. Neva Prestij Yapı, Makar Yapı Dizayn ve Gammon Group ortaklığıyla Mekke Gate projesinde 1.500 konut inşa edecek.

A+A-

Son dönemde Türkiye ile Suudi Arabistan arasında ivme kazanan ekonomik ilişkiler, dev bir inşaat iş birliğiyle somutlaştı. İki ülke tarihindeki en yüksek bütçeli ortak ticaret hamlelerinden biri olarak dikkat çeken Mekke Gate projesinde, Türk müteahhitlik sektörünün zengin birikimi sahaya yansıtılacak.

Geliştirilen dev iş birliğinin ilk etabı için Neva Prestij Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öztürk, Makar Yapı Dizayn Kurucusu Murat Akar ve Gammon Group Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Muhammet Rafiq resmi imzaları attı.

YARIM ASIRLIK BİRİKİM ULUSLARARASI SAHAYA TAŞINIYOR

Ortaklığın şirketin küresel vizyonunda bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Neva Prestij Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öztürk, 1980 yılından bu yana edindikleri 15 bine yakın konut, altyapı, otel ve tesis inşaatı deneyimini Mekke Gate’e aktaracaklarını ifade etti.  

Gammon Group ve Makar Yapı Dizayn ortaklığıyla hayata geçecek bu adımın, Türk inşaat sektörünün bölgedeki diğer büyük ölçekli projelerde de daha etkin rol üstlenmesine öncülük edeceğini belirtti.

İNŞAATIN ÖTESİNDE KESİNTİSİZ BİR YAŞAM DÖNGÜSÜ

Makar Yapı Dizayn Kurucusu Murat Akar ise projenin teslimden sonraki yönetim ve işletme süreçlerinin de altını çizdi.

Projelerin kalıcılığını sağlayan en temel unsurun yaşam başladıktan sonraki hizmet kalitesi olduğunu belirten Akar, yapım ve site işletim aşamalarını eş zamanlı planlayarak teslim sonrasında da kusursuz, güvenli ve düzenli işleyen bir ekosistem inşa etmeyi amaçladıklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.