Necip Nasır Kimdir? Necip Nasır Nereli?

Necip Nasır Kimdir? Necip Nasır Nereli?

Ak Parti İzmir milletvekili, Müteaahitler Federasyonu kurucu başkanı ve Nasır Grup yönetim kurulu başkanı Necip Nasır kimdir? Necip Nasır nerelidir? Necip Nasır'ın biyografisi haberimizde...

A+A-

Necip Nasır 1959 yılında Bitlis'te doğdu. İlk öğrenimini İzmir Bornova Altındağ Şehitler İlkokulu'nda, orta öğrenimini İzmir Konak Hürriyet Ortaokulu'nda, lise öğrenimini Namık Kemal ve İzmir Karabağlar İnönü liselerinde, yüksek öğrenimini ise DEÜ Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümü ile Dicle Üniversitesi Mühendislik - Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı.

2004 - 2009 yılları arasında İTO Meclis Başkan Vekilliği, 2009 - 2011 yılları arasında İTO İnşaat Sektörü Kurul Başkanlığı görevini yaptı. Kızılay Karabağlar Şubesi'nin kurucusu olan Nasır, halen buradaki başkanlığını sürdürüyor.

Nasır Group bünyesinde, Nasır Mühendislik Mimarlık, Nasır Yapı Mühendislik İnşaat Malzemeleri, Arme Teknik Mühendislik, Nasmed Özel Sağlık Hizmetleri ve Egepol Hastanesi Yönetim Kurulu başkanlıklarını yapmakta olan Nasır, İMO Mimar ve Mühendisler Grubu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, İzmir Sanayiciler ve İşadamları Derneği, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği, Karabağlar Genç İşadamları Derneği, Gaziemir Müteahhitler ve İşadamları Derneği, Bornova Ziraat Odası üyeliklerinin yanı sıra, Buca Müteahhit İşadamları, Bornova Müteahhit ve İşadamları, Çiğli Müteahhit ve İşadamları, Konak Müteahhit ve İşadamları, Narlıdere, Balçova, Güzelbahçe İşadamları derneklerinin oluşumunu sağladı.

Müteahhitler Federasyonunun kurucu başkanlığını yapan Nasır bu görevi 2018'de bıraktı. 24 haziran genel seçimlerinde Ak Parti'den İzmir 2. bölge milletvekili seçildi.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.