Narlıdere'de Daire Fiyatları 6, Villa Fiyatları 20 Milyona Ulaştı

Narlıdere'de Daire Fiyatları 6, Villa Fiyatları 20 Milyona Ulaştı

Narlıdere belediye başkanı Ali Engin 2022 yılında açılması planlanan metro hattının ilçedeki gayrimenkullerin değerini artırdığını belirterek, "6 milyona daire satılıyor, 20 milyon liraya villa alıcı buluyor" dedi.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin metro hattını Narlıdere'ye götürme çalışmaları devam ederken, bu çalışma, ilçedeki gayrimenkul değerlerinin katlanmasına sebep oldu. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 30 Ekim'deki deprem sonrası insanların lokasyonu çok beğenilen, zemini çok sağlam olan Narlıdere'de akın etmeye başladığını söyledi. Metro hattının Kasım 2022'de hizmete açılacağını hatırlatan Başkan Engin, "Tüm bu avantajlar üst üste gelince, Narlıdere'de konut fiyatları yükseldi. Konut satışlarında yüzde 100'lük artış olduğunu görüyoruz" açıklamasında bulundu.

NARLIDERE'Yİ METROYA GÖRE HAZIRLIYORUZ

Narlıdere'nin, 1.5 yıl sonra gelecek olan metroya göre düzenlendiğine vurgu yapan Belediye Başkanı Ali Engin, şunları söyledi: "Narlıdere’nin, patlıcan yemeği gibi kadim yemekleri vardır. Ama o yemekler yaygın değil. Bizim amacımız Narlıdere’yi önümüzdeki 10 yılda gastronomi kasabasına dönüştürmek. Metronun gelmesiyle 2-5 bin arasında yeni nüfus artışı olacağını öngörüyoruz. 2022 Ağustos’unda deneme seferleri, 2022 Kasım ayında metroda seferler başlayacak. Yeni meydanlar, spor tesisleri yaparak, ilçemizi geliştiriyoruz. Bunları, bir buçuk yıl içinde, yani metronun gelişine kadar bitireceğiz. Narlıdere’nin şu anda hazırlığı metroya göre. Vatandaşlarımız daha bir kısmı metronun neler getireceğinin farkında değil. Metro, Narlıdere’nin ekonomisini de yükseltecek. Bu da yaşanabilirlik seviyesini yükseltecek. İNGEV Vakfının standartlarına dahil olduk, Narlıdere olarak. Türkiye’de 34 ilçe var, bu yıl İzmir’den 2 ilçe dahil oldu ve biri de Narlıdere. Bu mutluluk verici.”

İLÇEDE KONUT SATIŞLARI ARTTI

Başkan Engin, ilçedeki konut fiyatlarını ve konut talebini değerlendirdi: “Narlıdere’de konut satışlarında yüzde 100 artışlar görüyoruz, 20 milyona villa, 6 milyona daire satılıyor. Bu kategoride boş ev yok, diyebilirim. Narlıdere’de lüks evlere rağbet fazla. Deprem nedeniyle insanlar sağlıklı zemine sahip Narlıdere'ye koştu. Villalarda yaşamaya başladı. Yeşil alan metrekaresi ortalama olarak Narlıdere’de çok yüksek. Metro geliyor. Narlıdere şehir içinde bir turizm destinasyonu. Lokasyonu önemli ve zemini sağlam. Biz de bunu daha da marka haline getirmek istiyoruz. Betonlaştırmadan, tarihi dokuyu koruyarak yapacağız her şeyi. 200 yıl sonrasına, koruyarak, geliştirerek Narlıdere’mizi taşımamız lazım.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.