Müteahhitlerin ve Müşterilerin Gözü Sasalı’da!

Müteahhitlerin ve Müşterilerin Gözü Sasalı’da!

Deprem ve Pandemi dolayısıyla çok fazla talep gören Sasalı’da müteahhitlerin radarına girdi. Sasalı’da yüzlerce villa için ruhsat süreci devam ederken çok sayıda müteahhit Sasalı’da yer proje üretmek için yer arayışını sürdürüyor.

A+A-

2008 yılında mahkeme kararıyla imar planları iptal edilen Çiğli’ye bağlı Sasalı mahallesinde 2017 yılına kadar hiç yapılaşma olmadı. 2017 yılında yeni imar planlarının İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanıp onaylanması ile beraber inşaat faaliyetleri yeniden başladı.

9 YIL ARADAN SONRA İLK PROJE ONAG YAPI’DAN

Sasalı’nın imar planlarının onaylanmasının ardından ilk proje ONAG Yapı imzasıyla hayata geçirildi. Sasalı’da 22 villadan oluşan bir Sasalı Villaları projesini hayata geçiren ONAG Yapı 2020 yılının başında villaları teslim etti. Villaların satışları 2020 yılının ortasında tamamlandı. ONAG Yapı, Sasalı Villaları projesinin yan parselinde yer alan arsada 18 villadan oluşan yeni bir projeye başlayacak.

MÜŞTERİ PROFİLİ: MAVİŞEHİR VE BOSTANLI

Sasalı’daki villalar genellikle Mavişehir ve Bostanlı’da oturanlar tarafından tercih ediliyor. Pandemi ve deprem etkisiyle müstakil ve bahçeli evlere talep artarken Mavişehir ve Bostanlı bölgesinde apartman ve sitede yaşayanların Sasalı’daki villalara talebi arttı. 9 yıl imara kapalı olmasından dolayı bitmiş villa stoğu tükenirken yeni yapılacak olan projeler çok fazla talep görüyor. 

FİYATLAR 4 MİLYON TL’Yİ AŞTI

2018 yılına kadar villa fiyatlarının 2 milyon TL’nin aşağısında olduğu Sasalı’da fiyatlar 4 milyon lirayı aştı. Site içerisinde yer alan sıfır villaların fiyatları 4 milyon TL’den başlarken; müstakil, bahçeli ve havuzlu villaların fiyatları 5 milyon TL’ye yaklaşıyor.

İŞTE SASALI’DA SATIŞA ÇIKAN VE ÇIKACAK OLAN VİLLA PROJELERİ

  • ONAG Yapı’nın yeni projesi satışa çıkmaya hazırlanıyor. 18 villadan oluşan projede fiyatların 4,5 milyon TL civarında olması bekleniyor.
  • Halil Gültekin İnşaat 15 dönümlük arsada 20 villalık yeni proje başlıyor. Projedeki villaların tamamı 5+1 olarak tasarlandı.
  • Murka İnşaat’ın yeni projesi satışa çıkmaya hazırlanıyor. 30 villadan oluşan Murka İnşaat Sasalı Projesi’nde fiyatlar 4 milyon 700 bin TL olarak belirlendi.
  • Biva Mimarlık 15 villadan oluşan Savilla projesi için ön satışlara başladı. Biva Mimarlık 100’e yakın ön talep topladı. Sasalı’da büyük yatırımlara imza atmayı planlayan Biva Mimarlık 150-200 villa inşa edecek. Biva ayrıca bölgede ticari bir proje de hayata geçirecek.  
  • Ketenci İnşaat, 16 villadan oluşan Privatus Sasalı projesini satışa çıkardı.
  • Gültekin Pera İnşaat 8 adet müstakil bahçeli ve müstakil havuzlu villadan oluşan projeyi satışa çıkardı. Projedeki villalar 4 milyon 700 bin TL’den satışa sunuluyor.
  • Özdeker İnşaat, Sasalı’da yeni satın aldığı arsada 7 villalık yeni projeye başlayacak.

Mustafa Yavaş İnşaat ve İnfinity İnşaat da Sasalı’da yeni projeye başlayacak firmalar arasında.

İZKA İNŞAAT 183 DÖNÜMLÜK 2 ARSA SATIN ALDI

Sasalı’da en büyük arsa yatırımını İzka İnşaat yaptı. İzka İnşaat Sasalı’da 183 dönüm büyüklüğünde 2 adet arsa satın aldı. Arsa uygulama gördükten sonra inşaat yapılabilecek. Arsa uygulama gördükten sonra 100’den fazla villa yapabilecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.