Müteahhitlerden Yeni Kampanya Hazırlığı: Faizler 0,80'e İnebilir

Müteahhitlerden Yeni Kampanya Hazırlığı: Faizler 0,80'e İnebilir

KONUTDER Başkanı Altan Elmas Kurban Bayramı sonrasında özel sektörün de ek fırsatlar sunacağını ifade ederek konut kredisi faizlerinin %0.80’e inebileceğini aktardı.

A+A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) 425 baz puanlık rekor faiz indiriminin ardından kamu bankalarının konut kredisinin aylık faizini aylık %0.99'a düşürmesi, beklemeye geçen ev alıcısını harekete geçirdi. Vatandaş faiz indirimi haberini alır almaz soluğu satış ofisinde aldı.

Özel Bankalar da Katılmalı

Sektör temsilcileri faizlerin %0.99'a çekilmesinin daha ilk günden sektöre can suyu getirdiğini belirterek, "Özel bankaların da bu harekete katılmasıyla konut tekrar en kazançlı yatırım aracına dönecek. Daha ilk günden telefonlarımız kilitlendi. Satış ofislerimize müşteri yağıyor. Beklemeye geçen alıcı harekete geçti" diye konuştu. Kamu bankalarının öncülük ettiği faiz indiriminin inşaat sektörüne nefes aldıracağını ve darboğazın açılmasına imkân sağlayacağını belirten sektör temsilcileri, vatandaşın özellikle vadenin 180 aya çıkarılmasından duyduğu memnuniyetin altını çizidi.

Eleman Sayıları Arttı

Konut kredi faizlerindeki büyük indirimin gayrimenkul sektörüne canlılık getireceğini söyleyen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, "İlk günden talepler gelmeye başladı. Telefonlarımız susmuyor. Vatandaş faiz oranlarını ve fiyatları soruyor. Hafta sonu yoğun ziyaretçi olacağı kesin. Çünkü ciddi randevu aldık. Bu sebeple de satış elemanlarımızın sayısını arttırdık" diye konuştu.

Yeni Kampanya Hazırlığı

Kamu bankalarından gelen faiz indirim hareketine özel sektör olarak destek vereceklerini belirten KONUTDER Başkanı Altan Elmas, konut kredisi faizlerini %0.80'e çekmenin mümkün olduğunu söyledi. Kurban Bayramı sonrasında özel sektörün de ek fırsatlar sunacağını ifade eden Elmas, düşük faiz fırsatı yanında 180 ay vadenin de vatandaşa büyük fırsat sunduğunu belirtti. Elmas, "Bu adımla aylık 3-5 bin taksit ödeyecek ihtiyaç sahipleri ev sahibi olacak. Yılın ikinci yarısı daha hareketli geçecek ve ilk yarıdaki düşüşler telafi edilecek" dedi.

Trafik Yüzde 40 Arttı

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, çağrı merkezlerine gelen telefon trafiğinin %40 arttığını söyledi. Timur, "Haftasonu talebi daha iyi hissetmeye başlayacağız. Şu anda ev alımında ciddi bir fırsat var. Kampanya genişlerse bekleyen talep canlanacak" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.