Müteahhitler İnşaatı Bitirmeden Maliyet Hesabı Yapamıyor

Müteahhitler İnşaatı Bitirmeden Maliyet Hesabı Yapamıyor

2018 krizinden önce inşaat maliyet analizi yapıp satışa çıkan ve satış fiyatlarını buna göre belirleyen müteahhitler inşaat malzemeleri fiyatlarının sürekli artmasından dolayı artık maliyet hesabı yapamıyor. Müteahhitler inşaat bitince maliyeti görüyor.

A+A-

İnşaat maliyetlerindeki artışlar müteahhitleri her anlamda zor durumda bırakıyor. Kurdaki hızlı değişim, ihracata bağlı fiyat artışları gibi etkenlerle inşaat malzemeleri fiyatları aylık, hatta haftalık olarak değişiklik göstermeye başladı. İnşaat malzemelerinde 1 yıl içerisinde yüzde 50-60'lara varan değişimler gözlemlenmeye başladı.

İNŞAAT BİTTİKTEN SONRA MALİYETİMİZİ GÖREBİLİYORUZ

Nüans Yapı genel koordinatörü Süleyman Aksoy, "Yeni projemiz için bir maliyet hesabı yapmıştık. Ancak bizim öngördüğümüz maliyetle gerçekleşen maliyet arasında çok ciddi farklar var. Artık maliyetlerimizi öngöremiyoruz. Malzeme fiyatları sürekli artıyor. İnşaat tamamlandıktan sonra  maliyetlerimizi görebiliyoruz. Satacağımız konutların fiyatlarını belirlemekte zorlanıyoruz. Yeşilova bölgesinde yeni başlayacağımız projemizde satışa çıkmama kararı aldık bu yüzden" dedi. 

YENİ YIL MALİYETLERİ 20 GÜN GEÇERLİ 

Her yılın başında yeni maliyetlerin belirlendiğini belirten belirten Aksoy, "Yeni yılın maliyetleri ancak 20 gün geçerli oluyor. 20 gün sonra maliyetler yine değişiyor. Fiyatlar mevcut piyasa koşullarında kısa bir süreliğine geçerli oluyor. Sürekli artış gösteriyor" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum