Müteahhitler İndirim, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Kur Riskinin Azalmasını Bekliyor

Müteahhitler İndirim, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Kur Riskinin Azalmasını Bekliyor

Hafta başında 18,5 liraya yükselen dolar kurunun 12 liranın altına düşmesi ile inşaat müteahhitleri malzemelerde indirim yapılmasını talep etti. İnşaat malzemesi sanayicileri ise kalıcı indirim için kurun dengelenip riskin azalmasını talep ediyor.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TL'ye olan güveni artırmak için açıkladığı kur garantili vadeli yatırım hesabı sisteminden sonra dövizdeki düşüş yüzde 40'ın üzerine çıktı. Dolar ve Euro'daki bu düşüşle beraber fahiş fiyat artışlarının geri çekilmesi talebi geldi. 

İnşaat sektörü temsilcileri de yaptıkları açıklamalarda inşaat malzemecilerine fiyat indirimi çağrısı yaptı.

ZAM PLANLARI ASKIYA ALINDI

Dövizdeki sert artışlardan dolayı birçok üretici zam yapmaya hazırlanırken dövizdeki sert düşüş ile beraber tüm zam planları askıya alındı. 

KURDAKİ OYNAKLIK İNDİRİMİ ENGELLİYOR

Döviz kurundaki düşüş ve artışlar inşaat malzemelerinde fiyatlamanın oluşmasına engel oluyor. Büyük montanlı bazı inşaat projelerinde düşük kurdan bağlantı yapıp yüksek kurdan üretim yapmak zorunda kalan İnşaat malzemesi üreticileri risk almaktan kaçınıyor.  İnşaat malzemecileri dövizdeki indirimin fiyatlara kalıcı olarak yansıması ve fiyatlamanın oluşması için döviz kurunun bir yerde sabit durması gerektiğini ifade ediyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.