Müstakil Evlerin Fiyatları ve Kiraları Arttı

Müstakil Evlerin Fiyatları ve Kiraları Arttı

Koronavirüs nedeniyle evde vakit geçirmek zorunda kalan pek çok kişi şehir hayatından sıkılıp müstakil ve bahçeli evlere yönelmeye başladıl Bunun üzerine müstakil konut fiyatları ve kiraları arışa Geçti

A+A-

Koronavirüs salgını kısa sürede insanların yaşam biçimlerinde de değişikliğe neden oldu. Büyük ve kalabalık şehirlerde salgınla birlikte izole olan insanlar apartman dairelerindeki yaşantılarından memnun olmadıkları ve yeni bir arayışa girdikleri belirlendi. Bu durum konut tercihlerini de değiştirdi.

Pek çok insan bu süreç içerisinde geniş balkonu olan, bahçeli ve müstakil evlere yönelmeye başladı. Bu durum emlakçıları ve ev sahiplerini de harekete geçirdi. İnsanların yaşam tarzlarında değişiklik yapmak istemelerinin ardından müstakil konutlara olan ilginin artması ile birlikte sektörde bu durum çok geçmeden fiyat artışlarına da neden oldu.
Satış ve Kira Fiyatlarına Zam Üzerine Zam Geldi!

Evde geçirilen zamanın artması ile birlikte pek çok insan daha fazla alan bulmak istedikleri için geniş evlere ihtiyaç duydular. Salgın sonrasında da dünyada bir takım düzenlerin sona ermesi ve yeni düzenin başlaması bekleniyor. Çalışma hayatı da bu durum içerisinde değişime uğrayacak.

İnsanların evden yaptıkları çalışmaların daha fazla artacağı düşünülüyor. Bu durumda gayrimenkule verilen önem ve insanların beklentisi doğru orantılı olarak artmaya başladı. Salgının Türkiye’de görülmeye başladığı ilk tarih olan 11 Mart 2020 tarihi gayrimenkul sektöründe de çok şey değiştirdi. Müstakil konutlarda yapılan incelemeler sonrasında satış fiyatlarının yüzde 25 oranında ve kira fiyatlarında ise yüzde 18 oranında bir yükselişin yaşandığı ifade edildi. İnsanlar kalabalık şehir hayatından ve yüksek binalardan uzaklaşıp daha sakin bir hayat sürmek istiyorlar.

Fiyatlar Yükseldi Ancak Talep Düşmedi

Değerlendirmeler sonucunda fiyatların hala yükseliş trendinde olduğu ve bundan sonraki dönemlerde de yükselmeye devam edeceği ifade edildi. Buna rağmen hala satışların ve kiralamaların aktif olarak yapıldığı belirlendi.

Bir kriz olmasına rağmen talebin hala yükselerek devam etmesi  insanların yeni düzen konusunda ne kadar ısrarcı olduklarını da ortaya çıkardı. İstanbul bazında değerlendirildiği zaman müstakil ve villa tipi dairelerin taleplerinin arttığı, Avrupa yakasında ise fiyatların çok daha pahalı olduğu belirlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.