Murat Kurum: Kira Fiyatlarının Artışını Bire Bir Takip Ediyoruz

Murat Kurum: Kira Fiyatlarının Artışını Bire Bir Takip Ediyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "Konut fiyatlarının normalleşmesi adına devlet olarak yapılması gereken her türlü müdahaleyi yapacağız." dedi.

A+A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı canlı yayında gündemle ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Yaptığı açıklamada son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyat artışına da değinen Bakan Murat Kurum, "Konut fiyatlarının normalleşmesi adına devlet olarak yapılması gereken her türlü müdahaleyi yapacağız." diye konuştu.

"Kira fiyatlarının artışını bire bir takip ediyoruz"

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatlarıyla da ilgili önemli açıklamalar yapan Bakan Murat Kurum şunları söyledi: "Konut fiyatlarının artışı, kira fiyatlarının artışı, vatandaşların erişimini bire bir takip ediyoruz. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımız bir paket açıkladılar 0,99 oranıyla 2 milyon liraya kadar ev alabilen vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığımız bankalarla birlikte bir çalışma yapıyor. Burada da fahiş fiyat artışlarını bire bir takip ediyoruz." 

Fiyatlar neden artıyor?

Ülkemizde yaklaşık olarak 1,5 milyon konut satıldığını kaydeden Murat Kurum, bunun 500 bininin yeni, 1 milyonunun da ikinci el konutlar olduğuna değindi.

Konutlardaki fiyat artışları ile ilgili de önemli açıklamalar yapan Bakan Murat Kurum şöyle konuştu: , "Son 5 yıla baktığımızda yılda 40-50 bin civarında yabancılar konut alıyor. Yani 1,5 milyon konutun yüzde 3'ü. Yabancıların almasıyla konut fiyatının artması aynı düzlemde değil. Yani yabancılar aldı diye konut fiyatları artmıyor." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.