Mülk Sahipleri Kaporası Alınan Evlerin Bile Fiyatlarını Yükseltiyor!

Mülk Sahipleri Kaporası Alınan Evlerin Bile Fiyatlarını Yükseltiyor!

Konut kredisi faizlerinin düşmesi ile beraber mülk sahipleri zam üstüne zam yapıyor. Piyasadaki hareketliliği fırsata çeviren bazı mülk sahipleri satış için anlaştığı ve kaporasını aldığı evlerin fiyatlarını artırıyor.

A+A-

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini 0,64'e düşürmesi ile beraber konut sektöründe büyük bir canlanma yaşandı.

Faizlerdeki düşüşün ardından ev sahibi olmak isteyenler satış ofislerine ve emlak ofislerine akın etti. 

CEBİNDE 5 BİN LİRASI OLAN DA GELDİ: ÇOĞU KİŞİNİN KAPORASINI İADE EDİYORUZ

Karşıyaka bölgesinde faaliyet gösteren Asya Gayrimenkul'ün yetkilisi Murat Deniz, ilk haftaki yoğunlukla beraber cebinde 5 bin lirası olanların bile ev almak için geldiğini belirterek, "İlk hafta çok fazla talep vardı. Hiç peşinatı bulunmayanlar bile ev almak için bize geldi.Birçok kişi peşinatı olmadığı için, birçok kişi de kredi talebi onaylanmadığı için ev alamadı. Bu hafta itibariyle peşinatı olmayan ve kredi talebi onaylanmayan çok sayıda müşterilerimizin kaporalarını iade etmeye başladık. Buna rağmen bu süreçte konut alanların sayısı da oldukça yüksek" dedi.

MÜLK SAHİPLERİ SATIŞI YAPILMIŞ, KAPORASI ALINMIŞ EVLERİN FİYATINI YÜKSELTİYOR

Bu süreci fırsatçılığa çeviren çok sayıda mülk sahibi olduğunu belirten Deniz, "Mülk sahipleri bu süreçte yüzde 60'lara varan zamlar yaptılar. Satış için anlaşılan, hatta kaporası alınan evlerin bile satışlartı iptal edilerek fiyatlarını yükseltenler oldu. Faiz indiriminden önce 480 bin liradan satışa sunduğumuz bir dairemiz vardı. Mülk sahibi daha sonra bunun fiyatını birkaç kez arttırdı. Son olarak 655 bin liradan bir alıcı bulduk ve anlaştık. Kaporasını bile aldık. Ancak mülk sahibi bu darire 700 bin yapar diyerek kaporası alınmış dairenin fiyatını artırdı. Fiyat 700 bine çıkınca alıcı da vazgeçti. Ne yazık ki bu dönemde bu tür olaylarla çok fazla karşılaşıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.