Mülk Sahibi Kendi Gayrimenkulünü Satabilecek Mi?

Mülk Sahibi Kendi Gayrimenkulünü Satabilecek Mi?

31 Ağustosta yürürlüğe girecek Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik ile beraber yetki belgesi olmadan satılık ve kiralık ilanı verenlere 25 bin lira para cezası gelecek. Peki yasak mülk sahiplerini de kapsıyor mu? İşte detaylar....

A+A-

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği 31 Ağustos 2020'de yürürlüğe giriyor. Yönetmelik'in getirdiği en önemli yeniliklerden biri de Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi sahibi emlakçılar dışında ilan verilmesinin yasaklanması.

Konunun yeniden gündeme gelmesi ile mülk sahiplerinin kendi gayrimenkullerinin ilanlarını verip veremeyeceğini merak etmeye başlandı. 

Peki mülk sahipleri kendi satılık veya kiralık ilanı verebilecek mi?

YASAK MÜLK SAHİPLERİNİ KAPSAMIYOR

Yönetmelik ile gelen yasak mülk sahiplerini etkilemeyecek. Ancak mülk sahibinin akrabaları veya yetki belgesi olmayan 3. bir kişi mülk sahibinin onayını alsa bile satılık veya kiralık ilanı veremeyecek. İlan verenlerin tespit edilmesi halinde 25 bin TL para cezası verilecek. 

KANUNLAR NE DİYOR?

Konuyla ilgili olarak Altın Emlak genel müdürü Hakan Özelmacıklı da bir açıklama yaptı. Özelmacıklı, "“Mal sahiplerinin gayrimenkullerini satmak için ilan verilemeyeceği şeklindeki haberler tamamen asılsızdır. Anayasa’nın 35. Maddesine göre de mülkiyet hakkı kişiye sahibi olduğu şeyi dilediği gibi kullanma, ürünlerinden yararlanma ve tasarruf etme (başkasına devretme, biçimini değiştirme, harcama ve tüketme hatta yok etme) olanağı veren bir haktır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.