Moody's'ten Kovid-19 Uyarısı: İnşaat Şirketleri Ne Derecede Etkilenecek?

Moody's'ten Kovid-19 Uyarısı: İnşaat Şirketleri Ne Derecede Etkilenecek?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, koronavirüs (Kovid-19) salgınının küresel inşaat sektörünün görünümünde bozulmaya sebep olmasının beklendiğini açıkladı...

A+A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, küresel inşaat sektörünün koronavirüs salgınından ne derecede etkileneceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Moody’s'den yapılan açıklamada, salgın sebebiyle, küresel ölçekte inşaat sektörünün iş koşullarında ve büyüme potansiyelinde bozulmanın yaşanabileceği ifade edildi.

Moody’s açıklamasında, inşaat şirketlerinin gelişmelerden ne derecede etkileneceğinin, şirketlerin kredi finansman kalitelerine ve ne kadar kısa zamanda faaliyetlere yeniden başlayabileceklerine bağlı olduğu belirtildi.

Öte yandan Çin'de önemli altyapı projelerine tekrar başlandığı açıklandı. 

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Moody’s Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Analist Sue Su, “Koronavirüsün yayılması, buna bağlı olarak karantina ve sosyal mesafe uygulamaları, seyahatlerin kısıtlanması ve lojistikteki aksamalar inşaat sektörünün aktivitesinde gecikmelere ve duraklamalara neden oldu” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.