Mobilya Sektöründen 167 Ülkeye 2.7 Milyarlık İhracat

Mobilya Sektöründen 167 Ülkeye 2.7 Milyarlık İhracat

İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, Mobilya sektöründen 167 ülkeye 2,7 milyar dolarlık ihracatın gerçekleştiğini söyledi.

A+A-

Dünyada yaşanan tüm zorluklara rağmen Türk Mobilya üreticisinin uluslararası piyasalara meydan okuduğunu vurgulayan İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası (İZMOD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan ihracat rakamlarının bir önceki yıla oranla yüzde 8 büyüdüğünü açıkladı. İZMOD Başkanı Özkoparan, “167 ülkeye 2017 yılında mobilya sektörümüz yaklaşık 2,7 milyar dolarlık bir ihracatı gerçekleştirdi. Bu rakamlar şunu ifade etmiş oldu. Mobilya ihracatımız bir önceki yıla oranla yüzde 8’lik bir artık gösterdi. Bu başarı başta odamız ve tüm sektörümüzün ihracat odaklı çalışmalarının bir sonucudur. Bu artışı gerçekleştiren meslektaşlarıma teşekkür ediyorum”dedi.

2018 İhracat Hedefimiz 3 Milyar Dolar

Gelecek yıl en az yüzde 11’lik artışla 3 milyar dolarlık bir ihracatı hedeflediklerini belirten İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, “2016'da 2,5 milyar dolar olan ihracatımız geçtiğimiz yıl 2,7 milyar dolara yükseldi. Devletimizin katkılarıyla bu yıl ihracatımızın 3 Milyar dolar yapılabileceğine inanıyorum”şeklinde konuştu.

DÜNYADA 11 BASAMAK YÜKSELDİ

Değişimi yakalayan yerli mobilyacının değişime yön verebilecek gücü yakalamak için çok çalıştığına dikkat çeken İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, “Yakın sürece kadar dünya ihracat sıralamasında 23. sırada olan ülkemiz 11 basamak ilerledi ve 12’nciliğe kadar yükseldi. Bunu yerli mobilyacımız kendi markalarıyla gerçekleştirdi. İtalya, Almanya ve ABD'den sonra kendi markasıyla büyüyen 4. ülke olduk. Hedef pazarımızda Avrupalı tüketiciler bu sene daha fazla yer alacak.” Sözleriyle sektöre dair önemli bir değerlendirme yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.