Mobilya Satışları Yüzde 50 Artacak

Mobilya Satışları Yüzde 50 Artacak

Ramazan ayının bitmesiyle düğünlerin ivme kazanacağına vurgu yapan İzmir Mobilyacılar Odası (İZMOD) Başkanı Hasan Özkoparan Mobilya satışlarında yüzde 50 artış beklediklerini söyledi.

A+A-

Ramazan Bayramına hazırlanan çok sayıda vatandaşın evlerini yenilediklerini belirten İzmir Mobilyacılar Odası (İZMOD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, Ramazan ayının başlamasıyla düşen satışların bayrama yenilenen evlerinde girmek isteyenlerin alışverişleriyle yükseldiğini söyledi. 

 

Baharda başlayan düğün sezonuna Ramazan ayında ara verildiğine dikkat çeken İZMOD Başkanı  Özkoparan, düğünlerin yeniden başlamasıyla mobilya sektöründeki satışların yeniden ivme kazanacağını ifade etti. İZMOD Başkanı Özkoparan, “Bahar aylarında başlayan düğün sezonuna Ramazan ayında ara verildi. Mobilya sektörümüz bayram hazırlığındaki vatandaşlarımızın alış verişleriyle moral buldu. Evini yenileyenlerin sektöre verdiği destek ev kuracakların verecekleri desteklerle zirveye ulaşacak” dedi.

 

YAZ DÜĞÜNÜ SEVDASI BİTMEZ

Çiftelerin yaz düğünü hayali kurduğuna vurgu yapan İZMOD Başkanı Hasan Özkoparan, her yıl yapılan düğünlerin yarısının yaz ayında gerçekleştiğini söyledi. Başkan Özkoparan, “Her yıl 600 bin kişi evleniyor. Bugün düğünlerin oluşturduğu pazar 30 milyar TL’yi aşıyor. Düğünlerin yarısı yaz aylarında gerçekleşiyor. Bunun nedeni çiftlerin yaz düğünü sevdası. Bu da bu yaz piyasaya en az 15 milyar TL sıcak para sürüleceği anlamına geliyor. Mobilya üreticilerimiz tasarımları ve üretim kaliteleri oranında bu pazardan paylarını alacaklar”şeklinde konuştu.

 

SONBAHARDA DA HAREKET SÜRECEK

Ramazan ayı sebebi ile yapılamayan yaz düğünlerinin sonbaharda da süreceğini kaydeden İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Hasan Özkoparan, “Düğünler bir ay süre ile yapılamadı. Sonrasında da düğün salonlarında yer olmadığı için  bir çok düğün sonbahara ertelendi. Bazı aileler ise yazın eş, dost, akrabalarının tatilde veya memleketlerinde olması nedeniyle düğünlerindeki katılımın yüksek olması için sonbaharda düğün yapmayı tercih ediyor. Bu iki nedenle mobilya satışlarındaki hareketliliğin sonbaharda da süreceğini düşünüyorum” dedi.

 

HER ZAMAN İKİ BAYRAM ARASINDAYIZ

Halk arasında yaygın olan, "İki bayram arasında düğün olmaz" inanışının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan İZMOD Başkanı Özkoparan, “Söz konusu inanışın hiçbir dini dayanağı yok. İki bayram arasında düğün ve nikâh yapılmasının dinen mahzuru yok. Şartlar ve imkânlar müsait olduğu zaman, senenin bütün gün ve saatlerinde düğün yapılabilir, nikâh kıyılabilir. Kaldı ki her zaman iki bayram arasındayız”dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.