Mobilya Firmaları Kalifiye Eleman Bulamadığı İçin Büyüyemiyor

Mobilya Firmaları Kalifiye Eleman Bulamadığı İçin Büyüyemiyor

Mobilya sektöründe kalifiye eleman sorunu her geçen gün artıyor. Mobilya sektöründeki iyi ustaların yurt dışına çıkması ve ara eleman yetişmemesinden dolayı mobilya firmaları usta bulmakta zorlanıyor. Bu durum mobilya şirketlerinin büyümesini sınırlıyor.

A+A-

Tüm mobilya firmaların kalifiye eleman sıkıntısı yaşadığına dikkat çeken Tekart Ahşap yönetim kurulu başkanı Yunus Uzunoğlu, “Yurt dışındaki çalışma şartları daha iyi olduğu için yetişmiş ustalar Türkiye’de durmuyor. Yurt dışında çok fazla kalifiye eleman ihtiyacı var. Bu yüzden ustalarımız yurt dışına gidiyor ve usta sıkıntısı yaşıyoruz. Bunu bütün firmalar yaşıyor” dedi.

yunus-uzunoglu.jpg

Firmalar büyüdükçe eleman ihtiyacı artıyor

Eğitim sisteminde değişikliğe gidilerek işini sevecek ara elemanların yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden Uzunoğlu şunları dile getirdi, “Eğitim sistemimizden dolayı ara eleman yetişmiyor. Mobilyada iş hacmi çok yüksek. Firmalar çok hızlı büyüyor. Büyüdükçe de kalifiye eleman ihtiyacı artıyor. Şu anda tüm firmalarda usta sıkıntısı var. Meslek okulları eğitim faaliyetlerini tam olarak yerine getirir ve öğrencilere meslek sevgisini aşılayabilirse ara eleman sorunu çözülür. Öğrenciler mezun olduktan sonra ben bu mesleği yapmak istemiyorum diyor. Biz meslek lisesinde mobilya bölümünden mezun olan gençleri alıp burada yetiştirmek istiyoruz. Ancak öğrencilerin içinde böyle bir istek yok. Usta olmak için çıraklık ve kalfalık aşamasından geçmesi lazım. Çıraklık ve kalfalığın da belli yaşları var.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.