Mistral GYO'ya Yargıtay'dan Kötü Haber!

Mistral GYO'ya Yargıtay'dan Kötü Haber!

Mistral GYO İzmir valiliği Çevre ve Şehircilik İzmir il Müdürlüğü aleyhine açtığı dava Yarıtay'a taşınmıştı. Mistral GYO'nun itirazını reddeden Yargıtay, mahkeme giderlerinin Mistral GYO tarafından karşılamasına hükmetti.

A+A-

İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir il müdürlüğü 2014 yılında Mistral GYO'ya 2 milyon 172 bin TL para cezası kesmişti. Mistral GYO idari yaptırım kararının iptali ile yürütmenin durdurulması ve duruşmalı inceleme yapılması talebiyle İzmir 4.İdare Mahkemesi'ne dava açtı ancak yerel mahkeme şirketin aleyhine karar verince Mistral GYO konuyu Yargıtay'a taşıdı.

Ancak Yargıtay da Mistral GYO aleyhine karar verdi. Mistral GYO ise karar itiraz etti. Yargıtay itirazın reddine ve bütün mahkeme giderlerinin Mistral GYO tarafından karşılanmasına ve dosyanın yerel mahkemeye gönderilmesine hükmetti. 

Mistral GYO'nun konuyla ilgili KAP açıklaması:

İlgili dava sürecinde şirketimiz avukatlarınca bugün (22.01.2019) tebellüğ olan Danıştay 14.Dairesi kararı uyarınca, tarafımızca düzeltilmesi istenilen Danıştay 14.Dairesinin 18.10.2017 günlü E.2015/7037/K.2017-5369 sayılı kararının reddine, yargılama giderlerinin şirketimiz üzerinde bırakılmasına, dosyanın mahkemesine gönderilmesine 25.12.2018 tarihinde oy çokluğu ile karar verilmiştir.

Şirket avukatlarının verdiği bilgiye göre, devam eden süreçte dosya tekrardan yerel mahkeme olan İzmir 4.İdare Mahkemesine dönecek olup, ilgili mahkemenin vereceği karar beklenecektir. Süreç ile ilgili bilgi güncellemesi şirketimiz tarafından gerekli periyotlarda yapılacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.