Mistral GYO Halka Arz Satış Sonuçları

Mistral GYO Halka Arz Satış Sonuçları

TSKB liderliğinde ve Yatırım Finansman Menkul Değerler eş liderliğinde 12-13 Ocak 2017 tarihleri arasında gerçekleşen Mistral GYO halka arzına 3 kat talep geldi.

A+A-

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın (TSKB) liderliğini ve Yatırım Finansman Menkul Değerler’in (YFAŞ) eş liderliğini üstlendiği İzmir’in önde gelen işadamlarının ortaklığı ile kurulan Mistral GYO halka arzına yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi. 12-13 Ocak 2017 tarihleri arasında talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilen halka arzda Mistral GYO hisselerine ortalama 3 kat talep geldi.

Halka arz öncesi sermayesi 39 milyon TL olan Mistral GYO’nun halka arz büyüklüğü 53.625.000 TL olarak gerçekleşirken, gelen toplam talep tutarı 164.132.837 TL oldu. Toplam 9.750.000 TL nominal değerli payların halka arzıyla, Mistral GYO’nun halka açıklık oranı yüzde 25 olarak gerçekleşti. 18 kurumun sabit fiyatla talep topladığı halka arzda kurumsal yatırımcılardan 4 kattan fazla ve bireysel yatırımcılardan 2 kattan fazla gelen taleple yılın ilk halka arzı başarıyla sonuçlandırıldı.

“Yeni yılın ilk halka arzında yoğun bir ilgiyle karşılaştık”

TSKB Genel Müdürü Suat İnce Mistral GYO’nun halka arzıyla ilgili şunları söyledi: “Yatırım bankacılığı alanındaki deneyimimiz TSKB’nin en ayrışan noktalarından birini oluşturuyor. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalarla Türk özel sektöründe faaliyet gösteren firmaların büyümelerini finanse edecek halka arzlar gerçekleştiriyoruz. Gayrimenkul yatırım ortaklıklarının halka arzı ise banka olarak geçmiş deneyimimizin güçlü olduğu bir alan. Bu deneyimimizle geçen hafta halka arz ettiğimiz Mistral GYO’nun hisselerine yatırımcıların yoğun bir ilgi göstermesinden memnuniyet duyuyoruz. Mistral GYO hisselerine gelen yoğun talep, yatırımcıların hem Mistral GYO ve gerçekleştirdiği projeye hem de Türkiye sermaye piyasalarına duydukları güvenin de göstergesi konumunda. Yılın ilk halka arzında bu kadar yüksek taleple karşılaşmak, 2017 yılının halka arz piyasası açısından verimli bir yıl olacağının sinyalini veriyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.