Mimarlar Projelerini Dijital Ortamda Anlatıyor!

Mimarlar Projelerini Dijital Ortamda Anlatıyor!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, 32 mimarın “Mimarlık Maratonu - Sunumlar Serisi” ile gerçekleştirdikleri projelerinin sunumlarını dijital ortamda paylaştı.

A+A-

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, COVID-19 pandemisi nedeniyle tüm etkinliklerini dijital platformlarda gerçekleştirmeye devam ediyor. “Mimarlık Maratonu - Sunumlar Serisi” de bu etkinliklerden biri. İzmirli mimarlar, Mimarlık Maratonu’nda; yaptıkları tasarım, proje ve uygulamalarını anlatıyorlar. Mimarlar Odası İzmir Şube Başkan Yardımcısı Yelda Tuna, “Bu etkinlikle meslektaşlarımız; kendi alanındaki deneyimlerini aktarma, genç mimarlara örnek olma ve farklı mimari tasarımlarını kamuoyu ile paylaşma imkanını buluyor” dedi. Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin gelenekselleşen "Mimarlık Maratonu - Sunumlar Serisi” İzmir Mimarlık Merkezi YouTube Kanalı’nda yayınlanıyor.

Mimarlık Maratonu etkinliği, 1 yıl boyunca alanında uzman 32 mimarı ağırladı. Mimarlar Odası İzmir Şube Başkan Yardımcısı Yelda Tuna, “İzmir Şubesi ve temsilciliklerine bağlı serbest çalışan mimarlar, her ay projelerini paylaşma fırsatı buldu. Mimarlık Maratonu – Sunumlar Serisi daha önce yüz yüze yaptığımız bir etkinlikti, ancak pandemi nedeniyle dijital mecralardan etkinliği sürdürme kararı aldık. Kamuoyunda mimarlık bilincinin yaratılması ve nitelikli projelerin halka ulaştırılması açısından son derece önem verdiğimiz bir etkinlik serisi oldu. Meslektaşlarımız kendilerine ait projelerinin tasarım süreçlerini, uygulama süreçlerini hazırladıkları sunumlarla anlattılar. Sadece İzmir değil, temsilciliklerimize bağlı meslektaşlarımız da bu yıl bu etkinliğimizde yer aldı. Ayrıca oda olarak amacımız, bölgemizdeki mimarların tasarım ve uygulama alanındaki başarılarını ve potansiyellerini bu etkinlik sayesinde ulusal platformda göstermektir. Üniversite, cami, villa, alışveriş merkezi, fabrika, köy meydanı, rehabilitasyon merkezi  gibi çok farklı konseptteki yapıların mimari tasarım süreçlerini ve uygulamalarını gördük. Emeği geçen tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. 

Mimarlık Maratonu’nda yer alan konuşmacı üyeler ise sırasıyla şu isimlerden oluştu:

Gözde Susam İnanç, Emre Kolçak, Merve Çelik, Nusret Uşun, Jülide Tutan Hergül, Tarkan Oktay, Korhan Günsor, Cemre Şahin Kazıcı, Öznur Turan Eke, Seçil Şavklı İgot, Mihriban Artıktay,Öznur Çakır Aydoğan, Alp Burkut, Bengü Çiğdem Caklı,  Boğaç Alpugan, Nazlı Elçin, Sema Özay, Ali Genç, Arda Beset, Durmuş Ali Kasap, Ergun Demirbek, Doğa Can Demirbek, Özgür Okçu, Elif Sağlamer, Erkan Subaşı, Heval Şahin Turan, Yasemin Gümüş, Fırat Tanaydın, Orhan Ersan, Hüseyin Egeli, Hüseyin Onur Dinmez ve Zeki Parlak.--

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.