Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanından Şehircilik Bakanlığı’na Çağrı

Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanından Şehircilik Bakanlığı’na Çağrı

Mimarlar Odası İzmir Şubesi H. İbrahim Alpaslan, Tunç Soyer’in yanan alanların imara açılmayacağını söylemesinden memnuniyet duyduklarını belirterek “Aynı yaklaşımı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da bekliyoruz” dedi.

A+A-

İzmir’in Karabağlar başta olmak üzere birçok ilçesinde çıkan ve uzun süre kontrol altına alınamayan yangınların, binlerce hektar ormanın kaybedilmesine yol açtığını belirten Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı H. İbrahim Alpaslan  yanan alanların imara açılmasına kesinlikle müsaade etmeyeceklerini söyledi.

 

Yeşil dokunun yanı sıra bölge ekosistemi içindeki tüm canlıları yitirmiş olmanın, yaşanan felaketin boyutunu artırdığına dikkat çeken Alpaslan, şu açıklamada bulundu:

 

“ Yangınla mücadele etmekle yükümlü kurumların özellikle mücadelede en etkili araçlar olan söndürme uçaklarının kullanıl(a)mamalarının nedenleri henüz açıklığa kavuşmamış olmakla birlikte, yaşanan durum ne yazık ki ülkemizdeki kurumsal yapının çözülmesinden hiçbir kurumun muaf olmadığını bizlere gösteriyor.”

 

AYNI YAKLAŞIMI BEKLİYORUZ

 

Alpaslan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yangının çıkış nedenleri henüz kesin olarak belli olmamakla birlikte, kamuoyunda yanan/yakılan alanların potansiyel yapılaşma alanı olarak görüldüğüne, hatta bazı yangınların doğrudan bu amaçla çıkarıldığına dair kuvvetli ve yersiz olmayan şüpheler bulunmakta. Bu bağlamda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’in yanan alanların imara açılmayacağına yönelik beyanından memnuniyet duymaktayız. Ancak bilindiği üzere ülkemizde planlama yetkisi sadece belediyelerle sınırlı değildir. BaştaÇevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere planlama yetkisini elinde bulunduran diğer kurumlardan da aynı duyarlı yaklaşımı beklemekteyiz. İnanıyoruz ki, yetkililer bu yaklaşımı tavizsiz biçimde benimsedikleri takdirde, orman yangınlarında ciddi oranda azalma olacaktır.”

 

MİMARLAR ODASI ORMANI KURULACAK

 

Bugün yapılması gerekenin yanan alanların en kısa sürede eski haline dönüşmesi için çaba sarf etmek olduğuna dikkat çeken Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı H. İbrahim Alpaslan, Büyükşehir Belediyesi’nin koordinatörlüğünde ve uzmanların danışmanlığında düzenlenecek ağaçlandırma kampanyasına tüm olanaklarıyla destek olacaklarını söyleyerek, “Bu bağlamda yetkililerce uygun görülecek bir alanda Mimarlar Odası Ormanı oluşturmaya talip olduğumuzu da duyurmak isteriz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum