Mimari Planlamalarda Bilge Çınarlar Unutulmamalı!

Mimari Planlamalarda Bilge Çınarlar Unutulmamalı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, yeni yaşam alanları kurulurken yaşlıların tecrit edilmemesi için uyarılarda bulundu: Şehirlerimizi inşa ederken, mimari planlamalarda, bilge çınarları hesaba katmalıyız.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan,  Ankara  Üniversitesi, Yaşlılık Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin TÜBİTAK işbirliğiyle hayata geçirdiği ‘Türkiye’de Kuşaklararası Dayanışmanın Değerlendirilmesi Projesi Sonuç Toplantısı’na katıldı.  

Onların yeri hürmet mekanı 

Emine Erdoğan, “Şehirlerimizi inşa ederken, yaşlıları hayattan tecrit eden değil, onları toplumsal hayata dâhil eden sistemler kurmalıyız. Mimari planlamalarda, bilge çınarları hesaba katmalıyız. Yaşlıların bizim kültürümüzdeki yeri hürmet makamıdır. Onlar yolumuzu aydınlatan fenerlerdir” dedi. Kuşaklararası dayanışmanın değerlendirilmesi projesinin Türkiye’nin sosyal ihtiyaçları için yol haritası olacağına inandığını söyleyen Emine Erdoğan, aile büyüklerinin huzur ve bakım evleri yerine kendi evlerinde veya evlat ve torunlarının yanında yaşamasının daha insani olduğunu vurguladı. 

YAŞLILAR BİLGİLİK KAYNAĞIMIZDIR 

Emine Erdoğan, “Nasıl ki, gençler bizim geleceğimizse, yaşlılarımız da bilgelik kaynağımızdır. Yaşlılarına sahip çıkmayan, onların tecrübesinden istifade etmeyen bir toplum, yeterince olgunlaşmamış bir toplumdur. Bizim kültürümüzde, içinde yaşlı olan evden bereket eksik olmaz” dedi. Toplantının ardından Emine Erdoğan, huzurevi sakinlerinin elişlerinin sergilendiği 'Derinlik ve Bilgelik' temalı sergiyi gezdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.