Mehmet Ceylan Yapı Yeni Döneminde Yeni Başarıları Hedefliyor

Mehmet Ceylan Yapı Yeni Döneminde Yeni Başarıları Hedefliyor

Mehmet Ceylan Yapı, 1995 yılından bu yana yapı malzemeleri sektöründe yerli ve yabancı birçok firmanın ana bayiliğini üstleniyor. İzmir merkezli şirket, 82 kişilik profesyonel ekibiyle 4 mağaza ve 2 lojistik depoda müşterilerine hizmet sunuyor.

A+A-

29 yıldır başarısını sürdüren köklü şirket, 2024 yılında yeni bir döneme giriş yapıyor. Mehmet Ceylan Yapı’nın ikinci kuşak temsilcisi Ömer Ceylan, Mehmet Ceylan’ın sağlam temeller üzerine inşa ettiği şirketin liderliğini devralıyor. Genç yönetici Ömer Ceylan geleceğe yönelik güçlü hedeflere odaklanıyor.

Mehmet Ceylan Yapı’nın ikinci kuşak yöneticisi Ömer Ceylan: “Mehmet Ceylan Yapı olarak yeni bir döneme adım atıyoruz, heyecanlı ve gururluyum. Öncelikli hedefim, babamızın sağlam temeller üzerine inşa ettiği şirketimizin mevcut başarısını korumak ve daha da ileriye taşımak. Önümüzdeki dönemde güçlenen marka kimliğimiz ve yeni iş modellerimiz ile şirketimizin ulusal ve uluslararası alanda daha fazla varlık göstermesini sağlayacağız. Mevcut piyasa koşullarını takip ediyor, bu hedefe yönelik uzun vadeli ve dikkatlice planlanmış adımlar atıyoruz."

Mehmet Ceylan Yapı’nın 29 yıllık başarı hikayesinin temelinde “güven” bulunuyor.

Mehmet Ceylan Yapı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Ceylan, hem ailelerinin hem de şirketlerinin sahip olduğu en büyük sermayenin güven ve itibar olduğunun altını çizdi: “Mehmet Ceylan Yapı olarak, zarar ettiğimiz dönemlerde bile, hedeflerimizden ve verdiğimiz sözlerden vazgeçmedik. İş ortaklarımıza, müşterilerimize sağladığımız bu güven sayesinde Türkiye'nin ve dünyanın öncü firmalarıyla çalışıyor, hepsinin ana distribütörü olma gururunu yaşıyoruz. Markalarımızın gücü satışlarımızda elbette etkili ama iş ortaklarımızı temsil ederken doğru stratejileri izlemek de gerekiyor. İş ortaklarımızı onlara yakışır bir şekilde temsil ediyor, 29 yıldır sağladığımız güven ve itibarı daha da güçlendirmek için çalışmaya devam ediyoruz."

Doğru markaları, doğru projelerle buluşturuyoruz.

Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen markalarıyla çalışan şirket; seramik, vitrifiye, armatür, duşakabin, ankastre ve banyo dolabı gibi birçok ürün kategorisinde binlerce çeşidi müşterileriyle buluşturuyor. Şirketin 2. kuşak temsilcisi, başarılı yönetici Ömer Ceylan, Mehmet Ceylan Yapı’nın geniş ürün portföyüne yakın zamanda ısıtma-soğutma ve boya ürünlerini de eklediklerini ifade ederek, müşterilerinin ihtiyaç duyduğu her ürüne doğrudan ulaşmalarına katkı sunduklarını belirtiyor.

Doğru fiyat ve doğru hizmeti tek çatı altında birleştirdiklerinin altını çizen Mehmet Ceylan Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Ceylan, şirketin mevcut faaliyetlerinden ve gelecek hedeflerinden bahsetti: "İzmir'in kalbinde, çok önemli merkezlerde mağazalarımız bulunuyor. Konak'ta bir, Karşıyaka ve Bornova'da iki mağazamız var. Ayrıca Kemalpaşa Ulucak'ta ana lojistik depomuzun yanı sıra İzmir'deki mağazamızın yanında, bir lojistik depomuz daha bulunuyor. Şirketimiz müşterilere daha hızlı ve etkili hizmet sunma kapasitesini artırmak için doğru markaları, doğru projelerle buluşturuyor. Gelecekte de yenilikçi vizyonumuz ve hızla gelişen hizmet ağımızla, sektördeki başarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Stok yönetimini etkin bir şekilde sürdürdüklerini de vurgulayan Ceylan: "Şirketimiz, müşterilerimizin ihtiyaçlarına hızlı ve etkili bir şekilde yanıt verme konusunu her zaman ön planda tutuyor. Müşterimiz sipariş verdiğinde, ilgili ürünün stokta hazır olması gerekiyor. Stoğun yanı sıra ürün çeşitliliğimiz de son derece geniş. Bir projeye dahil olduğumuzda, işe binanın temelinden, yani yalıtımdan başlayarak adım atıyoruz. Doğru fiyat ve doğru hizmeti, tek bir çatı altında müşterilerimize sunuyoruz."

Sayfa 2

Konut projelerinin çözüm ortağıyız.

Geniş tedarik ağıyla tüm Türkiye’ye hizmet sunan Mehmet Ceylan Yapı’nın konut projelerinde kilit rol oynadığını ve önemli bir iş ortağı olduğunu belirten Ömer Ceylan:Konut projelerinin çözüm ortağıyız. Her ihtiyaca uygun ürün sağlıyor, orta ve üst segment ürün grubumuzla ihtiyaçlara yanıt veriyoruz. Doğru projelerde yer almak için doğru markalarla çalışmanız gerekiyor. Bu sebeple, Türkiye ve dünyada başarısını kanıtlamış, kendi sektöründe lider markalarla iş ortağı olmayı önemsiyoruz. Markalarımızın ürünlerini, şirketimizin doğru hizmeti ile buluşturarak konut projelerinin en önemli tedarikçilerinden biri hâline geliyoruz.  

Yalnızca İzmir’de değil, Ege Bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye’ye hizmet sunduklarının da altını çizen Ömer Ceylan, “Kahramanmaraş merkezli depremin ardından, özellikle afet bölgesine malzeme sevkiyatımız arttı. Bölgeyi desteklemeye devam ediyor, ihtiyaçlara hızla yanıt veriyoruz.” diye ekledi.

Yeni nesil mağaza konseptimizde mimarlar ve iç mimarlar ile bir araya geliyoruz.

Mehmet Ceylan Yapı Yöneticisi Ömer Ceylan, mimarlar ile bir araya gelerek iş modellerini ve mağaza konseptlerini uzman görüşleriyle yenilediklerinden bahsetti. QUA Granite iş birliğiyle Bornova Kâmil Tunca Caddesi üzerinde açılan fabrika satış mağazasında, mimar ve iç mimarlara özel çalışma ortamı oluşturduklarını belirten Ömer Ceylan: “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik ve yeni nesil bir mağaza konsepti oluşturduk. Bu mağazamızda mimarlarımız ve iç mimarlarımız, kendileri için hazırladığımız alanda tasarım çalışmaları yapabiliyor. Bunun için gerekli tüm programları ve altyapıyı oluşturduk. Ayrıca keyifle vakit geçirebilecekleri bir kafemiz de bulunuyor. Üniversitelerin mimarlık bölümü öğrencileriyle bir araya gelmeyi de önemsiyoruz. Geleceğin sektör uzmanlarını sık sık mağazamızda ağırlıyor, seramik sektöründeki gelişmeleri yakından takip etmelerini sağlıyoruz. Yalnızca satış yapmaya odaklanmadığımız, paydaşlarımızla bir araya geldiğimiz mağaza projemizde, iş ortağımız QUA Granite’in rolü bizim için oldukça kıymetli. İlerleyen dönemlerde birçok alanda benzer yeniliklerimizi sergiliyor olacağız.”

Özel etkinliklerle de mimarlar ve iç mimarlarla  bir araya geldiklerini belirten Ömer Ceylan, “Mimarlarımız ve iç mimarlarımız  ile bir araya geldiğimiz tek alan mağazalarımız değil, Mimarlar Günü, Mimarlar Gecesi, Yeni Yıl Partisi, kahvaltı organizasyonları gibi pek çok etkinliğimiz bulunuyor. Ekosistemimizde bulunan uzmanların fikirlerini dinlemekten ve uzman görüşleriyle desteklenmiş bir gelişim sergilemekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Mağazalarımız gelişiyor ve dönüşüyor

Seramik, vitrifiye, batarya, duşakabin, banyo dolabı, ankastre, boya, ısıtma ve soğutma gibi ürün gruplarının satışını yaptıklarını ifade eden Ceylan, ağırlıklı olarak seramik grubunda yer aldıklarını belirterek şöyle devam etti: "Satışlarımızın %55'ini perakende oluşturuyor, perakendede güçlü olmamız sayesinde mağazamızı en iyi şekilde dizayn ediyoruz. Bu süreçlerimizde mimari ve iç mimari alanında uzmanlaşmış isimlerle çalışmayı önemsiyoruz. Mağaza tasarımlarımızı uzman görüşleriyle, onların değerli deneyimleri ışığında hayata geçiriyoruz. Yenilenme, gelişim ve dönüşüm şirketimizin temel değerlerini oluşturuyor. 4 farklı mağazamızın yeterliliği, ihtiyaca yanıt vermesi ve mevcut piyasa koşulları sebebiyle, yakın zamanda yeni mağaza açma planımız yok. Yine de önümüzdeki dönemde mevcut mağazalarımızı tadilattan geçirerek daha işlevsel hale getireceğiz. Perakendedeki gücümüzü artırmak için mimarlar ve müteahhitlerle iş birliğimizi sürdürüyoruz."  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.