Mehmet Ceylan Yapı Mağaza Yatırımlarıyla Büyüyecek!

Mehmet Ceylan Yapı Mağaza Yatırımlarıyla Büyüyecek!

Türkiye'nin en büyük tek katlı mağazasına sahip olan Mehmet Ceylan Yapı perakende müşterilerine yönelik yatırımlarını artırıyor. 2021'in ilk yarısında Karşıyaka ve Bornova'da 2 yeni mağaza açacak olan firma mağaza sayısını 5'e çıkarmayı planlıyor.

A+A-

1995 yılında Mehmet Ceylan tarafından Nalbur olarak kurulan Mehmet Ceylan Yapı Malzemeleri 2000 yılında inşaat sektörünün büyümesi ile beraber seramik satışlarına başladı. 2000 yılından sonra hırdavat, nalbur, boya işlerini tamamen bırakan Mehmet Ceylan Yapı seramik, vitrifiye, armatür, duşakabin ürünlerini satmaya başladı. İş ortaklığı yaptığı ilk marka olan Ege Seramik’ten sonra Weber, ECA, Bien, Qua Granit, Hüppe, Simens, Teka gibi sektöründe lider markalarla çalışmaya başladı.

30 METREKARE ALANDA BAŞLADI, 34.650 METREKAREYE ULAŞTI

1995 yılında 2 kişi ile beraber 30 metrekarelik bir dükkana inşaat malzemeleri sektöründe faaliyet göstermeye başlayan Mehmet Ceylan Yapı Malzemeleri 72 kişilik çalışma ekibi, 2.650 metrekare kapalı, 2.000 metre açık olmak üzere 4.650 metrekarelik mağazası ve Kemalpaşa’da 30 bin metrekarelik stok sahası ile çalışmalarına devam ediyor.

mehmet-ceyla-yapi-malzemeleri.jpg

TÜRKİYE’DE EN FAZLA SERAMİK SATAN FİRMA

Türkiye’nin en büyük tek katlı mağazasına sahip Mehmet Ceylan Yapı Malzemeleri 80 araçlık özel otoparkı ile müşterilerin otopark sorununu da çözüyor. Firma 15 bin kalem farklı ürün seçeneği ile müşterilerinin her türlü ihtiyacına cevap verebiliyor. Yıllık 4 milyon metrekare seramik satışı ile Türkiye’de ilk sırada yer alan Mehmet Ceylan Yapı Malzemeleri 200 bin civarında vitrifiye satışı gerçekleştiriyor.

KARŞIYAKA VE BORNOVA’YA 2 YENİ MAĞAZA

Perakende taleplerinin artması ile mağaza yatırımlarına yönelme kararı aldıklarını belirten  Mehmet Ceylan Yapı Malzemeleri yönetim kurulu üyesi Erdinç Ceylan, “Perakende satışlarının artması ile mağazalaşma yönünde yatırımlarımızı artırma kararı aldık. Karşıyaka’da Anadolu Caddesi üzerinde ve Kamil Tunca Caddesi’nde iki yeni mağazayı bu yıl açacağız. Karşıyaka’daki mağazamızı mart sonu, Bornova’daki mağazamızı da mayıs sonunda açacağız. Son 5 yılda trafiğin artması, ulaşımın zorlaşmasından dolayı insanların kendi ihtiyaçlarını bulundukları lokasyonda karşılamak istediklerini gözlemledik. Karşıyaka, Aliağa, Menemen, Çiğli’deki müşterilerimiz mesafenin uzaklığından, trafikten şikayet etmeye başladılar. Biz de bu taleplerin ardından mağazalaşmaya karar verdik. İlk olarak Karşıyaka ve Bornova’da 2 yeni mağazayı bu yılın ilk yarısında açacağız. Daha sonra Balçova ve Gaziemir tarafında da 2 yeni mağaza açma planımız var” dedi.

mehmet-ceylan.jpg

BAYİSİ OLDUĞU MARKALARIN SATIŞLARINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Bayisi oldukları markaların satışında Türkiye birincisi veya ikincisi olduklarını belirten Ceylan sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Ege Seramik, Bien, Qua Granit markalarının satışlarında Türkiye birincisi ECA’nın ise bölge birincisiyiz. Bayisi olduğumuz markaların satışlarında hep Türkiye birincisi veya ikincisi olmuşuzdur. Türkiye’de en fazla seramik satan bayiyiz. İzmir merkezinde ve 300 kilometre çevresinde yoğunlukla faaliyet gösteriyoruz.  Hem proje, hem perakende hem tali bayilere toptan satış gerçekleştiriyoruz. Türkiye genelinde 720 tali bayiye dağıtım yapıyoruz. Proje, perakende ve toptan satışlarımız birbirine yakın ama biz perakende satışlarında daha çok büyümek istiyoruz.

YERLİ MARKALAR AĞIRLIKLI

Kaba inşaat ve mobilya dışında inşaatta kullanılan birçok ürünü sattıklarını belirten Ceylan şu ifadelere yer verdi, “Gaz betondan tutun banyodaki havluluğa, radyatör peteğine kadar birçok ürünü satıyoruz. Gazbeton, izolasyon, seramik, armatür, duşakabin, ısı grubu, aksesuar, ankastre ürünler gibi birçok ürün grubunun satışını yapıyoruz. Perakende bir müşteri mağazamıza giriş yaptığında parke ve mobilya dışındaki tüm ürünleri bizde bulabilir. Yerli ve yabancı markalarla çalışıyoruz. Yerli ürün satışına önem gösteriyoruz. Yerli ürünlerimiz çok kaliteli olduğu için markalarımızın büyük bir kısmı yerli. Seramik, vitrifiye ve armatürde çok kaliteli markalarımız var. Bugün dünyanın her tarafına seramik ihraç ediyorken yabancı bir markayı satmayı doğru bulmuyoruz. Seramik’te sektörün en iyi markaları ile çalışıyoruz. Çalıştığımız yabancı markalarda dünyanın en iyi markaları.

PANDEMİ OLUMLU ETKİLEDİ

Pandeminin satışlarına olan etkisinden de söz eden Ceylan, “Pandemi süreci bizi olumlu etkiledi. İşlerimiz çok arttı. Siparişleri yetiştirmekte zorlandık. Perakende talebinde yüzde 60 gibi bir artış oldu. İnsanların evlerinde geçirdiği süre artınca evdeki eksiklerini tamamladı veya yenisi ile değiştirdi.

STOKLA ÇALIŞTIĞIMIZ İÇİN TEDARİK SORUNU YAŞAMIYORUZ

Yüksek stoklarla ve yerli markalarla çalıştıkları için sektördeki tedarik sorunundan etkilenmediklerini belirten Ceylan konuyla ilgili şu sözlere yer verdi, “Bizde asla tedarik sorunu olmaz. Bizde bugün 1,5 milyon metrekare seramik ve 128 bin vitrifiye stoğu var. İnşaat sektöründe şartlar değişti. 3 sene öncesine kadar konut satışları çok iyi olduğu için biz 3 sene önce temeldeyken müteahhite seramik satabiliyorduk. Ancak şimdi müteahhit kaba inşaat bitinceye kadar bekliyor. Seramik ne zaman lazım olursa müteahhit o zaman geliyor. Bundan dolayı stoklu çalışan firmalar kazanıyor. Bizim satışlarımızın çok olmasının nedeni budur. Yerli markalarla çalıştığımız için tedarik sorunu yaşamıyoruz. İthal markalarla çalışanlar pandemi nedeniyle ürün getiremediği için tedarik sorunu yaşıyor. Montanlı stokla çalıştığımız için sorun yaşamıyoruz. Müteahhitlerle barter karşılığı çalıştığımız için müteahhitler için de büyük avantaj sağlıyoruz. Cebinden para çıkmadan ürünlerini alabiliyor.

SATIŞ SONRASI HİZMET SATIŞTAN DAHA ÖNEMLİ

Satış sonrası hizmette hiçbir şekilde taviz vermediklerini belirten Mehmet Ceylan satış sonrası hizmetin kendileri için satıştan daha önemli olduğunu belirtti.

Ceylan, malzeme fiyatlarının son 1 yıl içerisinde yüzde 50 artış gösterdiğini, tüm inşaat malzemelerinde fiyat artışı yaşandığını belirtti.

SİSTEME, İNSANA VE MAĞAZAYA CİDDİ YATIRIM YAPIYORUZ

Mehmet Ceylan Yapı Malzemeleri’nde yöneticilik yapan Ömer Ceylan ise şirketin gelişmesine ve büyümesine yönelik çalışmalarından şu şekilde söz etti, “En çok önem verdiğimiz konulardan biri inovasyon. 2007 yılından beri ciddi bir sistem altyapısı kurduk. Bu şirketin sürdürülebilir bir şirket olmasını sağlamak için sisteme, insana ve mağazaya ciddi bir yatırım yapıyoruz. Şirket personellerimize yönelik sürekli eğitim programları düzenliyoruz. Şirketin hedefleri sadece mağaza açmak değil. Kendimizi ve çalışanlarımızı da geliştirmeye yönelik çalışmalarımız oluyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.