Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi Yıkıldı!

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi Yıkıldı!

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Okluk Koyu'nda yer alan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi yıkıldı. Devlet Konukevi'nin yerine yenisi yapılacak.

A+A-

Muğla'nın Marmaris ilçesinde uzun yıllar dünyanın ve Türkiye'nin en önemli isimlerini ağırlayan Kenan Evren'in Beyaz Ev'inden sonra, Okluk Koyu'ndaki Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi de yıkıldı. Evren'in evi satılarak yıkıldı, yerine villa yapıldı. Devlet Konukevi'nin ise yerine yenisi yapılıyor.

15 Temmuz'da gündemdeydi 

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından yaptırılan ve dünyanın önemli isimlerini ağırlayan Marmaris'in Okluk Koyu'ndaki Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi yıkıldı. Birkaç yıl öncesine kadar denizden ve karadan girişlerde askerlerin nöbet tuttuğu konukevinin yerine daha iyisinin yapılacağı, 2017 yatırım programına ödenek konulduğu öğrenildi. Yıkılan konukevinin yerinde çalışmalara başlandı.

Özal'ın vefatının ardından boş kalan ve diğer Cumhurbaşkanları tarafından kullanılmayan konukevi, dönemin BM Genel Sekreteri Perez de Cuellar ve Yunanistan Başbakanı Konstantin Mitçotakis'in yanı sıra İsveç, İtalya ve Rusya başbakanları ile Norveç ve İngiltere dışişleri bakanları gibi pek çok devlet adamını ağırladı. Konut, Özal'dan sonraki Cumhurbaşkanları Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer, Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan tarafından kullanılmadı. Konukevi en son, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan darbecilerin üzerinden Okluk Koyu'nun işaretlenmiş haritası çıkmıştı.

Evren'in Beyaz Evi yıkılmıştı

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Beyaz Ev isimli lüks villası geçen yıl işadamı Recep Ayhan'a 900 bin liraya satıldı. Ayhan, Kenan Evren'in 17 yıl yaşadığı, dünyanın ve Türkiye'nin birçok önemli ismini ağırladığı Beyaz Ev'i yıktırdı, yerine yenisini yaptırmaya başladı. Evren, Marmaris'te yaşadığı sürede Beyaz Ev, birçok önemli ismi misafir etmişti. Dünyanın bazı önemli isimlerinin yanı sıra Turgut Özal, Rauf Denktaş, Koç ailesi, Aydın Doğan, Halis Toprak, Dinç Bilgin, Cavit Çağlar gibi isimlerle Hande Ataizi de, tablosunu yaptırmak için Evren'in villasına gelenlerdendi.

Beyaz Ev'in bulunduğu sokağın aynı adı taşıyan tabelası Evren, Marmaris'ten ayrıldıktan sonra kaldırılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.