Manisa 2017'de Dev Projelerle Tanışacak!

Manisa 2017'de Dev Projelerle Tanışacak!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak ayı 3’üncü oturumunda ilçelere yapılacak olan projeler de gündeme geldi.

A+A-

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı üçüncü oturumu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerine geçilmeden önce geçtiğimiz Cuma günü babasını kaybeden Meclis Üyesi Oğuzhan Gezer’e ve Gezer ailesine başsağlığı dileklerini ileten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Diyarbakır’da meydana gelen hain terör saldırısında şehit düşen 4 polis memurunu da rahmetle andı.

2017’de Dev Projeler

Meclis gündem maddeleri arasında ilçelere yapılacak projelerle ilgili İller Bankası ile kredi kullanımı konusunda Başkan Ergün’e yetki yenilenmesi konusu görüşüldü. 17 ilçeye yapılacak olan asfalttan parke taşı döşemelerine, Sümerpark Projesi’nden Sarıgöl Gençlik Merkezi’ne, Trambüs Projesi’nden Manisa Prime’a, Büyükşehir Belediye Hizmet Binası’ndan Salihli Bedesten Çarşısı, Kapalı Otopark ve Meydan Projesi gibi projelerin hayata geçmesi için maddenin önemine dikkat çeken Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, projelerin 2017 yılı içinde hayata geçeceğini söyledi.

Salihli’nin Projesine Çerçi’den Tepki

İlgili madde üzerine söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Çerçi, sayılan projeler arasında yer alan Salihli Bedesten Çarşısı, Kapalı Otopark ve Meydan Projesi’nin neye göre yapıldığını sordu. Soru üzerine konuşan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalayarak söz konusu alanın Büyükşehir Belediyesine devredildiğini belirterek, “Salihli’miz 500 araçlık otoparka, modern bir çarşıya ve meydana kavuşacak. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e bu noktada teşekkür ediyoruz” dedi. Bunun üzerine Ak Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Çerçi, MHP’li belediyelere imtiyaz tanındığını savunarak, salonu terk etti. Çerçi’nin salonu terk etmesine Ak Parti grubundan destek gelmedi.

Hizmetler Sırayla Tüm İlçelere Geliyor

Çerçi’nin salonu terk etmesinin ardından söz alan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu tarafından Manisa Büyükşehir Belediyesine devredilen ancak Özelleştirme İdaresi tarafından satışı gerçekleştirilen Muradiye depolarında da Çerçi’nin aynı hassasiyeti göstermiş olmasını beklediklerini dile getirdi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, hiçbir şekilde ayrım yapmadan tüm ilçelere belirli sırayla hizmetlerin geleceğini söyledi. Akhisar Belediyesi ile yapılan protokolü de hatırlatan Başkan Ergün, Akhisar’a da güzel bir pazaryeri ve otoparkın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağının altını çizdi. Büyükşehir Belediyesine projeyle gelen ve gerekli talepte bulunan tüm ilçelere gerekli çalışmaların yapıldığını da ifade eden Başkan Ergün, Gördes Kapalı Otopark Pazaryeri, Gölmarmara Halime Hatun Kervansaray Projesi gibi projelerin de kısa sürede hayata geçeceğini vurguladı.

AK Parti’li Çataldere’den Büyükşehire Kavşak Teşekkürü

Projelerle ilgili söz alan Alaşehir’in AK Parti’li Meclis Üyesi Yaşar Çataldere ise, “6 yıl boyunca Alaşehir’de ilçe başkanlığı yaptım. Alaşehir’e yapılacak olan kavşak için Karayolları ile çok görüştüm. İlçe Başkanlarımızla birlikte Vali Celalettin Güvenç ile çok mücadele verdik. Alaşehir Kavşağı’nın yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere, kim emek sarf ettiyse herkese çok çok teşekkür ediyorum. Orada insanların cayır cayır yandığını ben biliyorum. 100 bin nüfuslu ilçe adına konuşuyorum, siyasi konuşmuyorum” dedi.

Bir Sonraki Toplantı 14 Şubat’ta

Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş da, 2014 yılında Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’na gerek kalmadan 6 ilçe belediye başkanı olarak Büyükşehirle gerekli protokolleri yaptıklarını hatırlatarak, “Biz bir an önce Büyükşehirle el ele verip, süratle ilçelerimizin beklediği hizmetler gelsin istedik. Keşke o zaman diğer belediye başkanlarımız da bunu yapabilseydi” dedi. Meclis toplantısının tamamlanmasının ardından meclis üyeleriyle birlik ve beraberlik pozu veren Başkan Ergün, “Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi. 13 maddenin görüşülerek karara bağlanmasının ardından bir sonraki meclis toplantısının 14 Şubat Salı günü yapılması kararlaştırılarak, birleşime son verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.