Maltepe Dolgu Projesi'nde Amaç Yeşil Alan Kazandırmak!

Maltepe Dolgu Projesi'nde Amaç Yeşil Alan Kazandırmak!

İBB Üst Yapı Projeler Müdür Yardımcısı Raziye Yazar, Maltepe Dolgu Projesi'nde çok az yapılaşma bulunduğunu, asıl amacın yeşil alan kazanmak olduğunu söyledi.

A+A-

Yazar, Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Programı tarafından düzenlenen "Kente değer katmak" başlıklı söyleşiye katıldı. 

Söyleşide dolgu alan çalışmalarıyla ilgili bilgi aktaran Yazar, Kıyı Kanunu kapsamında kamu gerektiği hallerde dolgu alan kazanılmasının mümkün olduğunu belirtti. 

Bunun için belirli koşullar bulunduğunu ve hazırlanacak uygulama imar planıyla deniz, göl ve akarsularda ekolojik özellikler de dikkate alınarak doldurma ve kurutma yoluyla arazi elde edilebileceğini ifade eden Yazar, IBB tarafından yürütülen Maltepe Dolgu Projesi ile ilgili şu bilgileri verdi: "Dolgu yapmanın bir avantajlı tarafı da istanbul'a hafriyat malzemelerinin dökülecek alanının olmaması ve bunların böyle bir noktada toplanıp hem de üzerinin kente, halka yeni bir katma değer olarak kazandırılması en büyük hedeftir. Bununla birlikte dolgu yapıyoruz ama dolgunun üzerine de her türlü inşaatı yapamıyoruz. Zaten Maltepe Dolgu Projesinde de çoğunluk yeşil alandır ve yapılaşma çok azdır. Amacımız da buydu yeşil alan kazandırmaktı." Söyleşiyi, Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Salih Batal, AK Parti Çınarcık İlçe Başkanı Murat Kaya da takip etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.