Malta'daki Proje İçin 2 Bin 500 Türk İşçi Alınacak

Malta'daki Proje İçin 2 Bin 500 Türk İşçi Alınacak

TACA İnşaat tarafından Malta'da hayata geçirilecek olan proje için Türkiye'den 2 bin 500 işçi alınacak. Malta basınında yer alan habere göre işçiler en az 4 bin 500 TL maaş alacak.

A+A-

Malta’nın yakın zamanda 2 bin 500 Türk işçiye ev sahipliği yapacağı açıklandı. Malta basınında yer alan iddialara göre bir Türk şirketinin Malta’da yapacağı proje için Türkiye’den yüzlerce işçiyi alacağı belirtildi.

Malta The Sunday Times gazetesi, devlete ait iş bulma kurumu Jobsplus’ın işçi alımını yapacağını duyurdu. İşçilerin Malta’nın başkenti Valetta’daki havalimanının yakınında bir yerde konaklayacağı, bu alanın da düzenlemesine başlatıldığı ifade edildi.

Yasaya göre asgari ücretin üzerinde olması gerekiyor

Jobsplus kurumunun sözcüsü, söz konusu Türk şirketinin TACA İnşaat olduğunu ancak herhangi bir bilgiyi açıklayamayacaklarını vurguladı. 

Jobsplus'a kayıtlı olarak bilinen üçüncü ülke vatandaşı işçi sayısı 2 bin civarında. Eğer Malta basınının iddiaları hayata geçerse Türk işçilerle birlikte bu sayı 5 bine yaklaşacak. Haberde Türkiye’deki asgari ücretin Malta’ya oranla oldukça düşük olduğu, ülke yasalarına göre en azından Malta’daki asgari ücret olan 747 euroyu vermesi gerektiği bildirildi. O da en azından 4 bin 500 TL’ye denk geliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum