Malatya Yazıhan Kültür Merkezi'nin Kaba İnşaatı Bitti!

Malatya Yazıhan Kültür Merkezi'nin Kaba İnşaatı Bitti!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yazıhan ilçesinde yaptırılan Kültür Merkezi inşaatının kaba inşaatı tamamlanırken, ince inşaat çalışmaları da son sürat devam ediyor.

A+A-

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yazıhan ilçesinde yaptırılan Kültür Merkezi inşaatının kaba inşaatı tamamlanırken, ince inşaat çalışmaları da yoğun bir şekilde devam ediyor.

Temeli 2016 yılı Ağustos ayında atılan ve Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan bodrum +2 katlı Yazıhan Kültür Merkezi, 2 dönümlük bir alan üzerine yapılıyor.

Toplam 2070 m2’lik arsa üzerine yapılan Kültür Merkezi’nin 550 m2 inşaat alanı bulunuyor. 1770 m2’lik kapalı alana sahip olan merkezin, 1520 m2 de açık alanı mevcut.

 Çok amaçlı hizmet verecek

Merkezde yapılan yatırımları kırsala da yayarak, Malatya’nın bir bütün olarak gelişmesini amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, Yazıhan’a da modern bir Kültür Merkezi yapıyor. 2 milyon liraya yakın bir maliyeti bulunan Kültür Merkezi içerisinde; konferans salonu, Büyükşehir ve MASKİ hizmet odaları, market, halı satış dükkânı, atölyeler ve çok amaçlı büyük bir salon bulunuyor.

Kargası bitirilerek duvar çalışmaları yapılan Kültür Merkezi’nin yaz mevsiminde tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.