Liman Esnafının Kira Sorunu Çözüme Kavuştu

Liman Esnafının Kira Sorunu Çözüme Kavuştu

İzmir Alsancak Limanı'na 2015 yılında 115 gemi yanaşırken, bu sayı 2016 yılında 34'e düştü. Gemiler 2017 yılı için limanı rotadan çıkardı.

A+A-

Limanda aylık kirası 2 bin lira olan dükkanlar kepenk kapattı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın kira ücretlerini ortalama ayda 400 liraya düşürdüğü yönündeki açıklama esnafı memnun etti.

DÜKKANLAR KAPANMIŞTI

Bir zamanlar günde 3- 5 kruvaziyer gemisi karşılayan İzmir'e bir yıldır gemilerin uğramaması nedeniyle Alsancak Limanı'nda satış yapan işyerleri kepenk indirmek zorunda kaldı. Yaklaşık 3 bin turistin indiği limanda satış yapan dükkanlar ayda ortalama 2 bin lira kira veriyordu. Turist gelmeyince dükkanlar kapandı ancak kiraları işlemeye devam etti.

Kapalı dükkana kira vermek zorunda kalan esnafın kimi arabasını sattı, kimi kredi çekti. Bakan Arslan 'a iletti AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, esnafı ziyaret edip sorunlarını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a iletti. Bakan Arslan, İzmir ziyaretinde kiraların yüzde 70 oranında düşürüldüğünü söyledi.

AK PARTİLİ KAYA, "SORUN ÇÖZÜLDÜ

Gemilerin yeniden limanımıza dümen kırmaları için de gerekli tüm girişimlerde bulunuyoruz" dedi. Liman esnaflarından Şenol Süs de, karardan memnun olduklarını belirterek, "Yapılabilecek en doğru şey yapıldı. İzmir Ticaret Odası Başkanımız Ekrem Demirtaş da kruvaziyer fuarına katılacak. Bu tarz girişimlerle gemilerin döneceğine inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.