Küçük Evlerde Satışı Hızlandıracak 4 Tavsiye

Küçük Evlerde Satışı Hızlandıracak 4 Tavsiye

Doğru bir pazarlama stratejisi uygulandığında küçük evlerin satışı daha kolay oluyor. Konut satıcısının, yatırımcıya fiyat avantajının ve kiralama kolaylığını anlatması gerekiyor...

A+A-

Genellikle yalnız yaşayan beyaz yaka çalışanların ve öğrencilerin tercih ettiği küçük evler konutta geleceğin tercihi olarak görülüyor. Küçük evlerin satışında dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunuyor. Türkiye gibi büyük evlerin tercih edildiği ülkelerde, bu tür evleri satabilmek için doğru bir strateji izlemek gerekiyor. Küçük evleri fiyat avantajı, lokasyonu ve yatırım değeri gibi kriterleri ön plana çıkarak pazarlamak satış başarısını da beraberinde getiriyor. Peki, küçük evlerin satışında nelere dikkat etmek gerekiyor? Bu evlerin hangi özelliklerini öne çıkarmak gerekiyor? İşte küçük evlerde hızlı satı için 4 tavsiye…

1. Fiyat avantajından bahsedin

Özellikle Türkiye’de küçük ev satın alma konusunda alıcıların birçok çekincesi bulunabilir. Bu konuda kafası karışan bir alıcıyı etkileyebilmenin ilk yolu ise bu evlerin fiyat avantajlarından bahsetmektir. Küçük evlere uygun fiyatları sebebiyle sahip olmak daha kolaydır. Diğer yandan konut kredisiyle ev sahibi olmak isteyenler de daha az kredi ve daha düşük taksitlerle ev sahibi olma şansını yakalayabilirler. Özellikle yatırım amaçlı küçük ev satın almak isteyenleri ikna ederken kira avantajından da bahsedebilirsiniz.

2. Çevredeki üniversite ve iş alanlarına dikkat çekin

Eğer portföyünüzde çok fazla sayıda küçük ev bulunuyorsa, hemen çevredeki üniversite ya da iş alanlarının bulunduğu noktaları öğrenin. Çünkü bu konut tipini en çok tercih edenlerin başında üniversite öğrencileri ve beyaz yaka çalışanlar gelir. Bu hedef grubundaki potansiyel müşterilere küçük ev satın almanın avantajlarını anlatırken mutlaka bu yerlerden bahsedin. Hatta üniversite ve iş alanlarının bulunduğu bölgelerde broşür ya da outdoor reklam çalışmaları yaparak, dikkat çekebilir ve hızlı bir şekilde satış gerçekleştirebilirsiniz.

3. Kiralama kolaylığını anlatın

Küçük ev satabileceğiniz diğer bir hedef kitle ise kenarda köşede biriktirdikleriyle gelecek güvencesi olarak konut yatırımı yapmak isteyenlerdir. Bu kişilere ulaşarak, küçük evin avantajlarını anlatabilirsiniz. Hatta bütçeleriyle bir tane büyük ev almak yerine iki tane küçük ev alabileceklerini ve böylece kira gelirlerini artırabileceklerinden bahsedebilirsiniz. Kira avantajı, yatırım amaçlı konut sahibi olmak isteyenleri cezbedecektir.

4. Diğer avantajlarını sıralayın

Küçük evlerin bakımı daha kolaydır ve temizlik için daha az zaman harcanır. Diğer yandan ev küçük olduğu için daha çabuk ısınır ve elektrik, doğalgaz gibi giderler azalır. Ayrıca duvar boyası, mobilyası, dekorasyonu gibi işler için daha az bir bütçe ayırabilirsiniz. Bunun yanı sıra küçük evlerin ekonomik olduğu kadar çevresel ve sosyal faydaları da bulunur. Mesela küçük evlerde daha az atık üretilir, daha az sera gazı üretilir ve bu da daha temiz bir dünya için yapacağınız bir katkıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.