Kredi Faizlerinin Düşürülmesi İçin Cumhurbaşkanı Devrede

Kredi Faizlerinin Düşürülmesi İçin Cumhurbaşkanı Devrede

TCMB başkanı Murat Çetinkaya'nın mayıs ve haziranda faizleri indirmemesi ve temmuz ayında da faiz indirimine yanaşmamasından dolayı görevden alındığı ve temmuzda 150 baz faiz indirimi yapılacağı iddia ediliyor.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın görevden alınması gündeme bomba gibi düştü. 

Erdoğan tarafından atanan Murat Uysal göreve resmen başlarken gözler Temmuz ayınının sonunda yapılacak Merkez Bankası PPK Toplantısı faiz kararına çevrildi. 

Merkez Bankası Faiz İndirimi Kararı İçin Cumhurbaşkanı Erdoğan Israr Ediyor! 

Ekonomi kuluslerine bomba gibi düşen iddialara göre Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın son iki aylık toplantı döneminde kredi aiz indirimi yapmaması ve Temmuz ayında da indirim yapmaya yanaşmaması nedeni ile Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevinden alındı. 

150 Baz Puan Faiz İndirimi Yapılacak!

Ekonomistler Merkez Bankası'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan yoğun baskılar nedeni ile Temmuz ayı toplantısı ile en az 150 baz puan indirim yapacağını iddia ediyorlar. 

Dolar Yükselirse Merkez Bankası Faiz İndirimi Yapabilir Mi?

Merkez Bankası'nın 25 Temmuz tarihinde yapacağı toplantı ile faiz indirimi yapılacağına kesin gözü ile bakılıyor. 

Hatta artık piyasalarda yapılan tartışma indirim yapılıp yapılmayacağı değil ne kadar bir faiz indirimi yapılacağı yönünde sürüyor. 

Yani yeni merkez Bankası Başkanı Murat Uysal faiz indirimi yapacak ancak indirimin ne kadar büyük olacağı bekleniyor. Ekonomistler 150 baz puanlık bir indirim beklerken bu da şu anda yüzde 24 olan politika faiz oranı seviyesinin 22.5 puan seviyesine çekileceği anlamına geliyor. 

25 Temmuz tarihine kadar dolar kurunun tekrar kontrol altına alınması, Türkiye'nin S-400 teslimatı konusunda sıkıntı yaşamadan süreci tamamlaması ve enflasyon rakamlarını kontrolde tutması faiz indirim oranının miktarını belirleyecek gibi görünüyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum