Konya'da Kiralık Dairelerin Sayısı Arttı

Konya'da Kiralık Dairelerin Sayısı Arttı

Konya Emlakçılar Odası başkanı Sedat Altınay üniversite öğrencilerinin uzaktan eğitim görmesinden dolayı kentte çok sayıda dairenin boşaldığını ve kiralık ilanlarının arttığını söyledi.

A+A-

Konya’da pandemi nedeniyle emlak piyasasında yaşanılan sıkıntıları anlatan Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, konut kredi faizlerinde daha önce hükümetin almış olduğu faiz indirim kararlarıyla oldukça hareketli bir dönem yaşandığını belirtti. Altınay, “Pandemi esnasında konut kredi faizlerinin düşmesiyle birlikte konut satışlarında oldukça hareketlilik yaşadık şimdi kredi faizlerinin yükselmesinden dolayı biraz durağanlık söz konusu, inşallah önümüzdeki günlerde bu durumda düzelecektir” açıklamasında bulundu. 

Öğrencilerin uzaktan eğitim nedeniyle evlerini boşalttığını söyleyen Başkan Altınay, kiralık ev sayısında artış yaşandığını söyledi. 

Arsa maliyetlerinin artmasıyla konut fiyatlarının da arttığını söyleyen  Altınay "Arsa maliyetlerinin yükselmesi konut fiyatlarına yansıdı. Fiyatlar şu anda da normal seyrinde devam ediyor artan konut fiyatları seviyesinde alım ve satımlar gerçekleşiyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.