Konutta Tercihler Tersine Döndü

Konutta Tercihler Tersine Döndü

Kovid-19 salgını ile beraber konut tercihleri değişti. Salgına kadar yüksek binaların, rezidansların ön plana çıktığı konut tercihleri tersine döndü. Artık müstakil, bahçeli evlere talep artıyor.

A+A-

Ege-Koop Kooperatif Başkanı Hüseyin Aslan, koronavirüs salgını sürecinde konut tercihlerinin değiştiğini belirtti. Aslan, yüksek binaların artık tercih edilmediğini, müstakil, bahçeli ve havuzlu evlerin talep gördüğünü kaydetti.

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Engin Uğur Ağır, bugünkü köşesinde koronavirüs salgını sebebiyle değişen konut talebini kaleme aldı. Ağır, Ege-Koop Kooperatif Başkanı Hüseyin Aslan'la görüştü, Aslan, salgın sürecinde yüksek bina yerine tek katlı müstakil, bahçeli ve havuzlu evlerin tercih edildiğini söyledi.

İşte Engin Uğur Ağır'ın 'Konutta tercih tersine döndü' başlıklı yazısı...

İzmir’de konut yapımı denilince akla gelen ilk isim Ege-Koop.

30 yılı aşkın süredir binlerce kişiyi ev sahibi yapan, kiradan kurtaran kuruma, İstanbul’un büyük inşaat şirketlerinin birlikte çalışma önerisinde bulunduğunu öğrendim.

***

Tabii ki, bu haber beni mutlu etti.

Yarım yüzyılı aşkın süredir yaşadığım kentin önde gelen kurumuna İstanbulluların ilgi göstermesi güzel bir şey.

Kooperatif Başkanı Hüseyin Aslan’ı aradım.

Duyduklarımın doğru olup olmadığını sordum.

***

Söylediklerimde herhangi bir eksikliğin bulunmadığını, Ege-Koop’un değerinin şimdi daha iyi anlaşıldığını ifade etti Aslan.

Salgın sürecinde vatandaşların tercihinin değiştiğini, yüksek bina yerine tek katlı müstakil, bahçeli ve havuzlu konutların ön plana çıktığının görüldüğünü söyledi.

***

Bundan sonraki çalışmalarda ağırlıklarını tek kat üzerine yoğunlaştıracaklarını kaydeden Aslan, “İzmirlilerin karşısına çok yakın zamanda bir sahil kasabasında güzel projeyle çıkacağız. İnanıyorum ki, herkes çok imrenecek ve belirlediğimiz bölgeden konut sahibi olmak için sıraya girecekler” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.