Konutta Sıkıntı Arz Fazlasında Değil Yüksek Fiyatta

Konutta Sıkıntı Arz Fazlasında Değil Yüksek Fiyatta

Fuzul Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Akbal, konuttaki asıl sıkıntıların arz fazlalığından değil fiyatların çok yüksek olmasından kaynaklandığını söyledi.

A+A-

Fuzul Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Akbal, konut satışlarında yaşanan sıkıntıya dikkat çekti. Sıkıntının arz fazlalığından değil yüksek fiyatlardan kaynaklandığının altını çizen Akbal, metrekare birim fiyatları 5-6 bin TL’nin üzerinde olan projelerin zorluk yaşadığını söyledi.

Fuzul Yapı ve Toki işbirliği ile Gaziosmanpaşa’nın Tem tarafından hayata geçirilen Tem Avrasya projesi Mipim 2018’de görücüye çıktı. Burada konuşan Akbal, Fuarda 3’ü Başakşehir’de, biri Gaziosmanpaşa’da olmak üzere 4 proje sergilediklerini söyledi.

Tem Avrasya projesinde satışlarda yüzde 60’ı geçtiklerini belirten Akbal,satıştaki başarının fiyat aralığının uygun olmasından kaynaklandığını söyledi. 4 bin TL ile satışa başladıklarını ve şu anda fiyatların 6 bin seviyesinde olduğunu belirten Akbal, “Şu an sektörde 5-6 bin TL’nin üzerinde birim fiyatlı projeler zorluk yaşıyor. Konutta sıkıntı arz fazlalığından değil fiyatların yüksek oluşundan." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.