Konutta Sat-Yap Devri Kapandı

Konutta Sat-Yap Devri Kapandı

MESA Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, inşaat sektöründe uzun yıllar boyunca uygulanan önce satış yapıp sonra proje bitirme döneminin artık bittiğini söyledi.

A+A-

Gayrimenkul sektöründe 50'nci yılını kutlayan ve bugüne kadar yaklaşık olarak 100 bin konut üreten MESA, yeni projesi Beykoz Çubuklu 28'i görücüye çıkardı.

MESA Çubuklu 28'in lansmanında konuşan MESA Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, sektörle ilgili bazı açıklamalar yaptı.  

Sektörde uzun yıllar boyunca uygulanan önce satış yapıp sonra proje yapma döneminin artık bittiğini söyleyen Boysanoğlu, “Sat-yap dönemi kapanmıştır, artık yap-sat modeli işleyecek." diye konuştu.

Arz talep dengesi azaldıkça arsa fiyatlarının düşeceğini düşündüğünü söyleyen Mert Boysanoğlu sektördeki oyuncu çokluğundan yakındı. Boysanoğlu, "Devlet belli düzenlemelerle inşaat sektörünü kontrol altına almalı. 50 bin lira sermaye ile milyarlık iş yapma dönemi geride kaldı” dedi. 

Konut almak için doğru zaman 


Yüksek faizlerin konut alımını daha da zorlaştırdığını belirten Mert Boysanoğlu, şu an konut almanın tam zamanı olduğunu belirtti. Devam eden inşaatlarda maliyet artışlarının projelere henüz yansımadığını dile getiren Boysanoğlu, bu fiyat artışlarının projelere yansıdığı zaman fiyatların artacağını kaydetti.

Yurtiçindeki devam eden projelerinin toplam değerinin yaklaşık 9 milyar lira olduğunu söyleyen Mert Boysanoğlu, “Beykoz Çubuklu bölgesinde 2 projemiz başladı, bir tane de planladığımız bir proje var. Bu işlerin değeri 1.5 milyar TL. Özbekistan’da 750 milyon lira değerinde bir konut taahhüt işine başlayacaklarını söyleyen Boysanoğlu, “Kanada’da bir otel yıkıp yerine konut yaptık, bu da 120 milyon dolarlık bir yatırım. Polonya’da yine 150 milyon Euro’luk yatırımımız olacak." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.