Konutta KDV İndirimi ve Tapu Harcı Geçici Olarak Sıfırlanmalı Talebi

Konutta KDV İndirimi ve Tapu Harcı Geçici Olarak Sıfırlanmalı Talebi

Konut satışlarının Koronavirüs nedeniyle zayıfladığını belirten İMSİAD başkanı Musta Andıç, vatandaşın dolar yerine konut alması için KDV ve tapu harcının geçici olarak sıfırlanması gerektiğini söyledi.

A+A-

2019 yılının birinci çeyreğinde yükselen faiz oranları nedeni ile son derece sıkıntılı bir süreçten geçen inşaat ve konut sektörü Haziran ayı itibari ile başlayan faiz indirimleri ile rahat bir nefes almıştı.  2020 yılına da sıfır konutlara özel 0.79 faiz oranı ile yeni konut kredisi kampanyası ile başlangıç yapan konut sektörü son yılların en iyi konut satış rakamları ile yıla iyi bir başlangıç yapmıştı. 

KORANA VİRÜS KONUT SATIŞLARINI OLUMSUZ ETKİLEDİ! 

Ancak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren korana virüs salgını nedeni ile ne yazık ki konut satış rakamları yine düşüş eğilimine girdi.  Konu hakında açıklamada bulunan İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç "Sürekli krizlerle boğuşan bir sektörüz. Pandemi de yaşadığımız onca problemin üstüne çok daha ciddi bir problem olarak eklenmiş oldu. İnsanlar evlerinde oldukları için gayrimenkul alımlarını ertelediler, satışlar durma noktasına geldi. Ayrıca aynı durum yabancıya satışta da geçerli, uçaklar ve havaalanları kapalı olduğu için yabancı müşteriler ülkemize gelemediğinden yabancılara satış da durma noktasına geldi" diyerek bu nedenle hükümetten yeni teşvikler talep etti. 

GEÇİCİ OLARAK TAPU HARCININ SIFIRLANMASI, KONUTTA KDV İNDİRİMİ VE MÜTEAHHİTLERE KDV İADESİ İÇİN SÜRECİN HIZLANDIRILMASI GEREKİYOR! 

Andıç yapmış olduğu açıklamasında süreçte sektörün desteklenmesi gerektiğini belirterek "Dövizde oluşabilecek spekülatif iniş çıkışlar, halkımızın birikimlerinin döviz spekülasyonlarında yitip gitmesine neden olabilir. Bu nedenle, birikimlerini korumak isteyen vatandaşlarımıza en güvenli yatırım aracı olan gayrimenkule yönelmelerini tavsiye ediyorum" diyerek vatandaşa dolar değil konut yatırımı yapmaları yönünde tavsiyede bulundu. 

Süreçte konutta KDV indirimi ve tapu harcının geçici olarak sıfırlanması ve inşaat sektörüne özel düşük faizli işletme kredisi desteği verilmesi gerektiğini belirten Andıç bu sayede konut sektörünün yeniden yükselişe geçeceğini belirtildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.