Konutta Geleneksel Pazarlama Önemini Kaybediyor

Konutta Geleneksel Pazarlama Önemini Kaybediyor

Türkiye'de internet kullanıcısı sayısının 54 milyona ulaşması konut sektöründe de pazarlama trendlerini değiştirdi. Konutta geleneksel pazarlama yerini dijital pazarlamaya bıraktı.

A+A-

Teknoloji dünyasındaki hızlı gelişim birçok sektörde olduğu gibi gayrimenkulde de trendlerde değişime neden oluyor. Google'da dünya genelinde her gün 5 milyardan fazla arama yapılıyor. Sosyal medya mecralarını milyarlarca insan kullanıyor. Türkiye'de 54,3 milyon internet kullanıcısı var ve günde yedi saatimizi internette geçiriyoruz. Türkiye'de hanehalkının bilgisayar kullanım oranı yüzde 97,2 civarında. Ülkemizde 59 milyon civarında akıllı telefon sahibi bulunuyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Hürriyet Emlak Projeland ve Homsters CEO'su Andrew Olejnik, "Gayrimenkulde hem arz hem de talep tarafında hızlı bir şekilde dijitale kayış gözleniyor. Dijitalleşme müşteri kitlesini de değiştiriyor. Gayrimenkul satın almasında araştırmaların yüzde 92'si internette başlıyor. Bu aramaların yüzde 73'ü ise mobilde gerçekleşiyor. Akıllı cihazlar ile büyüyen Z kuşağı 10 yıl sonra alıcı pozisyonuna gelecek. Bu nedenle konut üreticileri hedef kitlelerine hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilmek için pazarlamada dijital tarafa kayıyor. Dolayısıyla artık teknolojinin hızlı gelişimiyle birlikte geleneksel pazarlama yöntemleri eski önemini yitirirken, dijital pazarlama ön plana çıkıyor. Çünkü dijital pazarlama hedef kitleye daha hızlı ulaşım sağlaması ve maliyet avantajı nedeniyle konut sektöründe hem konut alıcılarının hem de konut üreticilerinin işini kolaylaştırıyor. Dijitalde olmak yetmiyor. Dijitalde hangi kanalda, hangi yöntemle olmak gerektiğini de doğru tespit etmek lazım. Bu da uzmanlık gerektiriyor" dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.