Konutta Fahiş Fiyat Artırımına 100 Bin TL Para Cezası!

Konutta Fahiş Fiyat Artırımına 100 Bin TL Para Cezası!

Konut fiyatlarında fahiş fiyat artırımları ile ilgili müfettiş denetimleri sürüyor. 2018 yılında düzenlenen 'haksız fiyat artışı düzenlemesine' göre devlet 100 bin TL'ye kadar para cezası kesebiliyor.

A+A-

Konut kredisi faiz oranlarındaki indirimle birlikte konut almak için uzun süredir bekleyen vatandaşlar için fırsat oluştu. Konut almayı erteleyen veya yeni evlenen çiftler düşük faiz oranlarından faydalanarak konut sahibi olmaya karar verdiler.

Kredi oranlarının bu kadar düşmesi ise emlakçılar ve ev sahipleri tarafından fırsat bilindi ve haksız yere fiyat artışı yaptılar. 

Emlak fırsatçılarının fiyatlrı artırması ise konut taleplerini geri çevirdi. Fahiş fiyatlardan şikayetçi olan vatandaşlar bu konuda neler yapılabileceğini araştırıyor.

Vatandaşlarım bu zamma itiraz hakkı var mı? Varsa nerelere şikâyet edilir?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamasıyla 1 Haziran'dan itibaren ülke genelinde normalleşme sürecine geçiş başlatıldı. Bu kapsamda ekonomiye destek içinse çeşitli ekonomik destek paketleri yürürlüğe alındı. Bunlardan biri kamu bankaları tarafından başlatılan uygun faizli konut kredisiydi. Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank tarafından sürdürülen kampanyalar sonucunda vatandaşlar ilk yıl faizsiz ve ödemesiz olarak 0 el ev almak isteyenlere yüzde 0,64 ikinci el almak isteyenlere ise yüzde 0,69 faiz oranları ile konut kredisi kullandırılıyor. 

ARTAN EV FİYATLARI NEREYE ŞİKAYET EDİLECEK?

Eğer vatandaş isterse yükselen konut fiyatlarını şikâyet edebilir, şikayetler Alo Ticaret Bakanlığı hat numarası 175'ten alınıyor. Yine Kamu Denetçiliği Kurumu üzerinden de şikayet edebilirler. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, yoğun zam yapan konut sahiplerinin 100 bin Türk TL'ye kadar ceza alabileceği açıkladı. 

EV SAHİPLERİNE 100 BİN LİRAYA KADAR PARA CEZASI VERİLEBİLİR! 

Girdi fiyatlarında yüksek artış olmadan artırılan fiyatlar ise 2018 yılından bu yana “haksız fiyat artışı” olarak belirtilmekte. Kanunen ise vatandaşlara 100 bin Türk TL ceza uygulanabiliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.