Konutta Arz Talep Dengesi Oluşursa Artışlar Enflasyonun Altında Olabilir

Konutta Arz Talep Dengesi Oluşursa Artışlar Enflasyonun Altında Olabilir

Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, Nidapark Göcek‘in lansmanında konut sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tahincioğlu, “Ancak arz talep dengesi oluşursa belki artışlar enflasyonun altında olabilir” dedi.

A+A-

Yeni projeleri Nidapark Göcek‘in lansmanı nedeniyle gerçekleştirilen basın toplantısında habercilerle bir araya gelen Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, gazetecilerle gerçekleştirdiği sektörel sohbetin bir bölümünde artan konut fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Konut fiyatlarındaki yükselişin; enflasyon ve maliyetlerden dolayı, artmama ihtimali olmadığını kaydeden Özcan Tahincioğlu, “Ancak arz talep dengesi oluşursa belki artışlar enflasyonun altında olabilir” dedi. Artan arsa maliyetlerinin geliştiricileri etkilediğini ifade eden Tahincioğlu, “Yeni projelere bakıyor olsak da arsa fiyatları çok yüksek olunca ne yaparsak yapalım nihai ürün de pahalı oluyor. Buda özel sektör firmalarını kısıtlıyor. Bizde farklı aşamalarda projeler yaparak bunu aşmaya çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

9 mayısta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan konut finansman paketlerini de değerlendiren Tahincioğlu, “Çok büyük bir paket olmasa da sektöre can suyu olacak. Bu yıl 1.5 milyonu aşan bir satış rakamı olur diye düşünüyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.